Ръст бележат случаите на домашно насилие в цялата страна, с

...
Ръст бележат случаите на домашно насилие в цялата страна, с
Коментари Харесай

Повече случаи на домашно насилие и увеличаване на разкриваемостта на престъпленията, отчитат от полицията

Ръст бележат случаите на домашно принуждение в цялата страна, с 50 пункта и в Русенския район. Трябва да се разпрострат ограниченията за предварителна защита и да се работи за нулева приемливост към сходни закононарушения. Това уточни в Русе основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев след годишния доклад на Областната дирекция на полицията за миналата 2023 година.

В област Русе се регистрира завишаване на броя на записаните закононарушения, само че успокоителното е, че има положителни индикатори при разкриваемостта, съобщи още основният секретар и добави, че няма неразкрити тежки закононарушения.По думите му положителни резултати в разкриваемостта са реализирани с помощта на положителната връзка и взаимоотношение с прокуратурата, в партньорството с локалната власт.

„ Основният смисъл на срещите за отчет-анализ е да се показват положителните практики, решените проблеми на локално равнище. Главната ни задача е да пазим реда, да пазиме публичния интерес, да служим на хората. Тях ги вълнува по какъв начин пазиме техните права, по какъв начин реагираме на сигналите им. Трябва да променим формата на отчетност ", сподели още основен комисар Живко Коцев.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи приветства чиновниците от русенската регионална дирекция за положените старания и регистрираните позитивни резултати от дейносттапо линия на противодействието на пътно-транспортния травматизъм през предходната година, намаляването на жертвите от пътни произшествия и на броя на ранените.

Обучението крепи структурата на системата. Бъдете до чиновниците си и се интересувайте от проблемите - по този начин ще бъдете съответни на публичните процеси, обърна се основният секретар към управителния състав на ОДМВР по отношение на подготовката на състава, а за работата с жителите той означи, че униформените чиновници би трябвало да премислят отношението и контакта с хората. Да подхождат законосъобразно, дисциплинирано и с почитание. Да мислят по какъв начин да опазят живота и здравето на тези, които са обект на инспекция, а и своите.

Доклад за работата на регионалната дирекция през миналата година показа шефът старши комисар Пламен Първанов.„ Приоритетите на регионалната дирекция и през актуалната година не се разграничават от тези на Министерство на вътрешните работи. Те са противопоставяне на наркоразпространението, изключително към образователните заведения, на пътнотранспортния травматизъм, на стандартната престъпност, като изключително внимание насочваме към дребните обитаеми места, където има самотно живеещи хора, както и съответна реакция при случаите на домашното принуждение. Усилията ни ще бъдат в тази тенденция, с цел да доближи информацията до популацията какво се прави, какви са опциите за отбрана. Всички тези старания би трябвало да поставяме взаимно с жителите. Ние сме основателите, само че търсим и подпомагане от хората! “,заяви старшикомисар Пламен Първанов.

На доклада участваха регионалният шеф на Русе Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев, кметът на Русе Пенчо Милков, представители на съда, прокуратурата, следствието, други държавни и локални организации, ръководители на други структури на Министерство на вътрешните работи в района.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР