Раследването на показното убийство на гръцки мафиот в Атина през

...
Раследването на показното убийство на гръцки мафиот в Атина през
Коментари Харесай

Разстрелът на мафиот в Гърция води и към други поръчкови убийства

Раследването на показното ликвидиране на гръцки мафиот в Атина през уикенда е разкрило връзки с още тежки закононарушения, оповестяват локалните медии.

За разстрела на 44-годишния Вангелис Забунис – мафиот, за който се счита, че преди да бъде убит самичък е стоял зад сходни поръчки, са задържани трима души с гръцко поданство и с генезис от някогашни руски републики.

При обиски в домовете им са били открити голям брой оръжия, прецизират от полицията.

На двама от арестуваните се чака да бъдат издигнат обвинявания в ликвидиране, три опита за убийства и присъединяване в проведена незаконна група.

В дома на третия са открити пълнители от автомат " Калашников ", с какъвто се счита, че е погубен Забунис. Третият задържан е упрекнат единствено за нелегално владеене на оръжие.

Предполага се, че тримата обвинени са били забъркани в още две убийства - на Янис Скафтурос през май 2022 година и на Василис Рубетис през юни предходната година.

По първична информация и при трите закононарушения те са имали още осем съучастници, от които двама са съумели да избягат в чужбина, а двама към този момент са в пандиза - единият в град Лариса, а другият - в Черна гора.

Криминологът Ставрос Баласкас разяснява пред телевизия Скай, че съгласно гръцката полиция убийците на Замбунис са чужденци.

По думите му с изключение на съществуващите незаконни организации, в Гърция са навлезли и непознати групировки, които по разпореждане на съветската мафия се намесват в пазара на контрабандни цигари и горива.

Поредицата от поръчкови убийства в гръцкия под земята свят стартира през 2017 година, само че до момента полицията не успяваше да разкрие закононарушенията, жертвите на които са хора с тежко престъпно минало, заради липса на доказателства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР