Расистки надписи „Само за бели” и „Животът на белите има

...
Расистки надписи „Само за бели” и „Животът на белите има
Коментари Харесай

Хотел на Жоро Главата посреща с надпис Само за бели

Расистки надписи „ Само за бели” и „ Животът на белите има значение” се появиха на входа на хотел „ Heaven” (в превод от англ. – рай) в Слънчев бряг, твърди уеб сайтът Лупа.бг. Във Facebook групите Foreigners in Sofia & Friends, Scandinaver i Bulgarien и в уеб страницата „ Трипадвайзър” бяха оповестени фотоси, на които се виждат расистките послания.

Надписите, които звучат като че ли сме се върнали много обратно във времето, предизвикваха извънредно отвращение в обществените мрежи. Кристер Стрьом – швед, който живее в Ямбол, споделил фотография в една от групите, написа във Facebook: „ Очевидно това е от тази година в хотел " Heaven " на Слънчев бряг. Надявам се да изгубят доста клиенти поради това. Лично аз бих отишъл някъде другаде”.
 Хотел на Жоро Главата посреща с надпис

В платформата „ Трипадвайзър “ потребителка, показала се като Сара, разяснява: „ Този хотел има знак „ Само за бели” тъкмо до входа си. Не разбирам по какъв начин въобще е допустимо това през ХХІ век. Представете си, че сте резервирали престоя си в този хотел като чужденец и първото нещо, с което се сблъскате пред входа, е знак „ Само за бели”. Това би трябвало да е нелегално и е безчовечен обидно. Заради себе си и поради всички останали, не резервирайте престой в тази расистка бърлога”.

Коментарът на Facebook потребителката Marina MK гласи: „ Достигането на нови дъна е специалитет на тази държава”.

В групата „ Чужденци в София “ спорят дали България е расистка страна. От подтекста излиза наяве, че този знак евентуално е предопределен за роми и че това е всекидневно у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР