Бивш висш църковен служител предупреждава, че християнството е в „криза“, ако хората смятат, че цитатите от Исус са „либерални говорещи теми“

...
Ръсел Мур беше висш служител в най-голямата протестантска деноминация в
Коментари Харесай

Ръсел Мур беше висш служител в най-голямата протестантска деноминация в нацията.

Сега главен редактор на Christianity Today, Мур казва пред NPR, че християнството е в „криза“.

Евангелистите питат пастори дали ученията от Исус са „либерални теми за разговори“, каза Мур.

< p>Бивш висш служител на Южната баптистка конвенция, най-голямата протестантска деноминация в нацията, вярва, че християнството в Америка е в „криза“, след като е видял как политиката влияе върху евангелските учения.

Ръсел Мур, бивш президент на SBC наскоро сподели загрижеността си с NPR относно бъдещето на християнството в САЩ и как племенният живот и политиката се вливат в религията.

Той каза, че „множество пастори“ са му разказали „една и съща история“ за са били подхождани и разпитвани след техните проповеди на Проповедта на планината, едно от най-популярните учения от Евангелието на Матей, което, наред с други уроци, учи хората да „обърнат и другата буза“.

Мур каза NPR, че пасторите са питани: „Откъде взехте тези либерални точки за говорене?“

„И това, което беше тревожно за мен, е, че в повечето от тези сценарии, когато пасторът казваше: „Аз съм буквално цитирайки Исус Христос", отговорът няма да бъде "Извинявам се", каза Мур пред NPR. „Отговорът би бил „Да, но това вече не работи. Това е слабо“. И когато стигнем до точката, в която ученията на самия Исус се възприемат като подривни за нас, тогава сме в криза.“

Мур каза, че проблемът отчасти произтича от това как „почти всяка част от американския животът е племенен и фракционизиран", включително църквата.

Той вярва, че решението не може да се случи на "ниво на движение" или чрез "война за душата на евангелизма", а по-скоро на "малък и локален" ниво.

Мур, сега главен редактор на Christianity Today, преди това е критикувал Доналд Тръмп като кандидат за президент и реакцията на Южната баптистка конвенция на бомбен доклад, който разкрива как деноминацията е игнорирала обвиненията в сексуално насилие в продължение на десетилетия .

Говорител на SBC не отговори веднага на искане за коментар, изпратено през уикенда.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР