RARBG - един от най-големите торент тракери в света, обяви

...
RARBG - един от най-големите торент тракери в света, обяви
Коментари Харесай

Българският торент тракер с глобално значение RARBG изненадващо изчезна

RARBG - един от най-големите торент тракери в света, разгласи изненадващо, че приключва активност, оповестява TorrentFreak. Екипът на платформата изясни аргументите за решението си, като измежду тях най-малко по думите им не са дейностите на правоохранителните органи.

Контекст : RARBG беше основан в България в пика на торентите - през 2008 година Тракерът бързо натрупа известност у нас и в чужбина поради разнообразието си от качествено наличие. По данни на SimilarWeb, през април 2023 година той е имал над 40 млн. визити и над 4,5 млн. неповторими консуматори.

Сред най-силните му категории бяха филмите и телевизионните сериали.
 Това е най-старият торент, който е деен и до през днешния ден
Това е най-старият торент, който е деен и до през днешния ден

Сваляли ли сте го?

Той беше и значимо свързващо звено сред необятната аудитория и warez групите, които са първоизточник на пиратските " издания ". Много от тях започваха световното си разпространяване точно от RARBG.

Това на собствен ред резервира неговата значимост и в новата среда, в която потребителите започнаха да търсят удобството - нещо, което несъмнено не можем да свържем със свалянето на торенти, и се насочиха към незаконните стрийминг платформи. Даже и те обаче трябваше да получават наличието си отнякъде.

Детайли : На началната страница на тракера беше поместено, от което се схваща, че голям брой фактори са създали продължаването на работата невъзможна.

" Последните 2 години бяха доста тежки са нас - хора от екипа ни починаха от ковид, а други още страдат от последващите от него резултати и са изцяло неработоспособни. Някои са бият във войната в Европа - и за двете враждуващи страни. Освен това, повишаването на тока в центровете за данни в Европа ни удря доста мощно. Инфлацията прави разноските ни непоносими ", изясняват от екипа на RARBG в известието си.
 България е водач по софтуерно пиратство в Европейски Съюз
България е водач по софтуерно пиратство в Европейски Съюз

Загубите на фирмите от незаконните стратегии през предходната година в Европа са 13,5 милиарда $

То беше очевидно денем на 31 май, само че към 1 юни сутринта уеб сайтът към този момент не се отваря.

Както отбелязва TorrentFreak, това е най-тежката загуба за торент сцената от най-малко 7 години.

От друга страна : Внезапното прекъсване на RARBG не би трябвало да се преглежда отвън нишката от свързани събития през последните седмици. На 20 април при още по-мистериозни условия стопираха работа filmisub, filmi7 и kinofen - български платформи за пиратски видео стрийминг.
 Лов на пирати, двойници и
Лов на пирати, двойници и " Изтрещяване ": Какво се случи с filmisub.com

Един от най-популярните български уеб сайтове за незаконно видео наличие просто изчезна

Само няколко дни по-късно - на 26 април, Съединени американски щати още веднъж сложиха България под наблюдаване поради незадоволителни резултати в следствията против нарушаванията на интелектуалната благосъстоятелност.
 България отново е под US наблюдаване поради пиратството
България отново е под US наблюдаване поради пиратството

Властите у нас не посочили задоволително интензивност при преследването на нарушаванията

От тогава до сегашния миг управляващите не са разгласявали интервенции против крупни интернационалните пирати.

Още нещо : Буквално часове след прекъсването на filmisub, на негово място се появиха най-малко два нови уеб страницата с претенцията да са негови " наследници ". Твърде евентуално е същото да се случи и с RARBG.

Като цяло, не предлагаме да посещавате сходни места - най-малкото поради качеството и сигурността на наличието. Особено в случай че има риск някой просто да злоупотребява с името на известна платформа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР