Рапърът Кристо търси спешно кръводарители за майка си, която е

...
Рапърът Кристо търси спешно кръводарители за майка си, която е
Коментари Харесай

Рапърът Кристо търси спешно кръводарители за майка си

Рапърът Кристо търси незабавно кръводарители за майка си, която е с тежко заболяване след прекаран COVID-19. Това заяви самият той във видео, оповестено във Facebook.

„ Търсим доброволни кръводарители (около 100 души) за майка ми Мариана Спасова Балабанова, която се нуждае от незабавно кръвопреливане в Медицински институт на Министерство на вътрешните работи, София. Чрез своята логопедична активност тя е помогнала на над 5000 индивида в България и по света да преодолеят заекването си “, изяснява във видеото Кристо. 

Той изяснява във видеото, че се прави процедурата плазмафереза за лекуване на кръвно заболяване в резултат на тежко прекаран COVID-19 и грип вид А. „ За задачата се нуждаем от плазмата, получена от 100 донора с кръвна група основно А и АВ, и А(-), само че се одобряват и кръводарители от всяка друга група “, споделя още във видеото изпълнителят.

Дори човек да не знае своята кръвна група, отново може да помогнете като подари кръв. Ако желае да го направи, можете да посети Национален център по трансфузионна хематология в София, намиращ се ул. „ Бр. Миладинови “ 112. Центърът работи от понеделник до петък - от 8:00 до 18:30 часа, както и през почивните дни - от 9:00 до 15:30 ч.

Информация кръводаряване:

Име: Мариана Спасова Балабанова 

Болница: Медицински институт на Министерство на вътрешните работи, София
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР