Рапърът Кристо се бори за живота на майка си. В

...
Рапърът Кристо се бори за живота на майка си. В
Коментари Харесай

Кристо: В България поставиха грешна диагноза на майка ми

Рапърът Кристо се бори за живота на майка си. " В една от лечебните заведения й сложиха неверна и по-тежка диагноза - левкемия вид М2, остра левкемия. Оказа се неверна, в Турция споделиха, че е левкемия М5, която е много по-различна с друго лекуване и с по-голям късмет за лечение “, показа артистът.

" Лекувана е в софийска болница. На Коронавирус д-димерите й останаха високи от кръвните индикатори. След това тя върви на най-различни проучвания и никой нищо не сподели за тези д-димери. Дори й споделиха малко присмехулно - вие какво разбирате, че да спорите с нас. Оказа се, че това е било проблематично и е била или в предна левкемия или хронична левкемия. След като изкара COVID-19, може да е породено от него, от неправилно лекуване, няма по какъв начин да знаем. Самият факт, че не я хващат и диагностицират, става огромен проблем, тъй като заболяването напредва “, добави изпълнителят. 

" Минахме през 4-5 лечебни заведения, от които не получихме нужното внимание и отношение. Никой не искаше да ни одобри с претекста, че това е комплициран пациент и не желаят да поемат отговорност. Те ни разкарваха от болница в болница, без да обезпечават превоз до такава степен. Аз бях заставен да кача в колата си жена с централновенозен път и тромбоцити и да се чудя дали в идната болница ще ни одобряват. Това е варварско. В Турция я одобриха без никакви извинения и оправдания. Тук на няколко места водачи на хематологични заведения ни споделиха, че щяла да живее най-вече 6 месеца, което не е обикновено. С ушите си чух няколко пъти, че не може да се избави. В Турция ни приказват за 90% късмет за справяне с казуса, за проект за лекуване, за спомагателни генетични проучвания, а тук никой не ги прави “, разяснява рапърът.

" Ще си дам целия живот, в случай че би трябвало, с цел да трансформира това. Ако би трябвало, ще върша сдружения, само че това отношение към тежките пациенти и подритване ще го трансформира. Кадрите би трябвало да са образовани и да има човешко, морално и грижовно отношение. В момента е в Турция, получава допустимо най-хубавите грижи. Трябва да съберем средства, с цел да може да осигурим лекуването там, тъй като то ще продължи към 2 години и би трябвало да бъдем готови за всевъзможни непредвидими и спомагателни лекувания “, отсече Кристо.

За да помогнете финансово на фамилията, сметката може да откриете в персоналния профил на Кристо във Фейсбук, съобщи " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР