Рансъмуер атаките често заобикалят средствата за киберзащита и постигат целта

...
Рансъмуер атаките често заобикалят средствата за киберзащита и постигат целта
Коментари Харесай

Как да се възстановим по-бързо от рансъмуер атака


Рансъмуер офанзивите постоянно заобикалят средствата за киберзащита и реализират задачата си за откуп
(снимка: CC0 Public Domain)

Много бизнеси към този момент са минали през началните стадии на реагиране и възобновяване от пандемията на ковид и в този момент се стремят към ускорение на бизнеса. Но това ускоряване може да дерайлира за момент, в случай че организацията претърпи сполучлива рансъмуер офанзива.

Бизнесът би трябвало да работи неотложно, с цел да подсигурява, че в случай че офанзивата се случи, може бързо да се възвърне и да се върне в положение на работа и ускорение на бизнеса, без да понесе обилни загуби, отбелязва.

Тъй като рискът от офанзива е висок на всички места по света, изключително в развитите стопански системи с огромни бизнес-организации, то компаниите, които желаят да продължат да форсират растежа си, би трябвало да си изготвят самодеен проект , с цел да се защитят.

Инструментите за киберсигурност са от значително значение, само че рансъмуер офанзивите постоянно заобикалят въведените средства за киберзащита или употребяват всевъзможни пропуски и. Когато това се случи, единствената опция е да се заплати откуп.
още по тематиката
Дори в случай че организацията разполага с благонадежден, предпазен списък, тя може да се окаже с вързани ръце, тъй като атакуващите са наясно с разпоредбите за запазване и все по-често „ заключват първо архивите . Но даже и да не са „ заключени ” аварийните копия, възобновяване на данни от тези архиви може да бъде постепенно и тромаво, а и без гаранции.

За да избегнат евентуалните проблеми, организациите би трябвало да изберат решение за архивиране на данни, което скрива данните , като ги защищава от злонамерени офанзиви. Резервното копие би трябвало да бъде поддържано по този начин, че да не може да се трансформира, да е безусловно невероятно изтриването, криптирането или модификацията на данните.

Дори в случай че нападателите получат привилегиите на админ, моментната фотография на би трябвало да остане отвън границите на техните пълномощия. Това е благонадежден метод да се предпазят аварийните данни от офанзива.

Следващата стъпка е да се възстановят данни те бързо и дейно . Тази опция разчита на архивната архитектура. Колкото по-бързо данните могат да бъдат възобновени, толкоз по-бързо организацията може да се върне към действие и към ускорение на бизнеса.

Препоръката на експертите е организациите да търсят решение за бързо възобновяване, което обезпечава успеваемост за възобновяване на данни със скорост минимум 270 терабайта на час – както за индустриални, по този начин и за тестови версии или разработки.

Избягването на скъпите престои, които нормално съпровождат рансъмуер офанзивата, е голямо конкурентно преимущество в ера, когато криптирането с изнудване е един от най-значимите бизнес опасности.

Когато дадена организация може бързо да се възвърне от офанзива с, клиентите и сътрудниците получават доверие в бизнеса, позволявайки на организацията да форсира растежа си безвредно и надеждно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР