Рано в понеделник в бурно море в Тайландския залив потъна

...
Рано в понеделник в бурно море в Тайландския залив потъна
Коментари Харесай

Тайландски военен кораб потъна при тежки метеорологични условия, 33 души от екипажа са в неизвестност

Рано в понеделник в бурно море в Тайландския залив потъна боен транспортен съд на Кралските военноморски сили на Тайланд, като 33-ма от екипажа му, състоящ се от 106 моряци, изчезнаха, оповестиха тайландските управляващи, съобщи CNN.

Трима избавени моряци са в сериозно положение, а за изчезналия екипаж се организира интервенция по търсене, оповестиха управляващите.

Силните ветрове наклониха дългата 252 фута (76,8 метра) корвета HTMS Sukhothai, което разреши на морската вода да навлезе в изпускателната тръба и след това да изключи електрическата система на кораба, се споделя в изказване на тайландските военноморски сили.

Изключването на електричеството е довело до отвод на главните системи за зареждане на кораба, заради което екипажът не е могъл да маневрира или да изпомпва морската вода, проникнала в корпуса му, се споделя в известието.

В продължение на повече от три часа напъните за прекачване на помпи към " Сухотай " от други военни кораби, които реагират на случая, се провалят, се споделя в изказването.

" В 00. 12 ч. в понеделник Sukhothai се наклони още повече и по-късно потъна ", се споделя в известието.

Тежките метеорологични условия в Тайландския залив, на към 20 благи (32 км) от окръг Банг Сапхан, провинция Прачуап Кхири Хан, продължиха до късно в понеделник сутринта, което попречва напъните за търсене на изчезналия екипаж, оповестиха управляващите.

960-тонният Sukhothai е издигнат в Съединените щати и е въведен в състава на тайландските военноморски сили през 1987 година

Карл Шустер, пенсиониран капитан от Военноморските сили на Съединени американски щати, съобщи, че тайландският екипаж е бил изправен пред сложна обстановка на толкоз остарял транспортен съд.

" След като загубите електрозахранването, оставате на мрачно и вършиме всичко с портативни дизелови помпи и кофи ", споделя той.

" За дребен, (почти) 40-годишен транспортен съд в тежко море възможностите за триумф в този случай са дребни. "
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР