Рано в неделя изтощените делегати на разширената среща на върха

...
Рано в неделя изтощените делегати на разширената среща на върха
Коментари Харесай

Има сделка: В Египет постигнаха споразумение за климатичните промени

Рано в неделя изтощените делегати на разширената среща на върха за климата (т.нар. COP27) съумяха да се спогодят за тъй наречените фонд за загуби и вреди. Той ще компенсира бедните страни, които постоянно са пострадали от рискови метеорологични феномени – наводнения, суши, горещи талази, в допълнение влошени от излъчванията въглероден диоксид, отделяни от богатите страни.
Сега поканвам Конференцията по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за климата да одобри решението, озаглавено Финансови съглашения за отговор на загуби и вреди, свързани с неподходящите последствия от изменението на климата, в това число фокусиране върху оправянето със загубите и вредите... Не слушам възражения, решението е взето.
Самех Шукри, президент на Конференцията на Организация на обединените нации за изменение на климата и външен министър на Египет

Но по-значими понижения на излъчванията на парникови газове не бяха контрактувани за огромно отчаяние на мнозина, в това число Европейски Съюз и Организация на обединените нации.

Много от изтощените делегати обявиха, че текстовите формулировки, препоръчани от домакина Египет, отхвърля някои от уговорките, поети на миналогодишната конференция на Организация на обединените нации за климата в Глазгоу. Тя се опита да поддържа задачата за ограничение на световното стопляне до 1.5 градуса по Целзий спрямо прединдустриалните нива.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР