Рано тази сутрин ветовната №1 Ашли Барти шокира света на

...
Рано тази сутрин ветовната №1 Ашли Барти шокира света на
Коментари Харесай

„Напра́ви го по своя начин“ – светът на тениса реагира на оттеглянето на Барти


Рано тази заран ветовната №1 Ашли Барти шокира света на тениса, като разгласи, че приключва кариерата си едвам на 25 години. Родената в Ипсуич тенисистка показа, че към този момент не разполага с физическата и прочувствена мотивация, която е нужна, с цел да бъдеш на върха в спорта.

Ако някой може да каже, че се е отдръпнал, до момента в който е към момента на върха, то това несъмнено е Барти. Носителката на три трофеи от Големия шлем окачва ракетата като настояща шампионка на Уимбълдън и Australian Open, а нейната серия от 114 следващи седмици на върха в ранглистата е четвъртата най-дълга в историята на женския тенис. В последния мач в кариерата си тя сбъдна своята детска фантазия, като завоюва купата на Откритото състезание на Австралия, трансформирайки се в първата представителка на домакините, завоювала трофея от 42 години насам.

Напълно предстоящо, отдръпването на Барти провокира голяма горест в тенис средите. Бивши и сегашни звезди от тура, както и част от най-изтъкнатите треньори и специалисти, споделиха своите страсти в обществените мрежи.

Сред първите бе Шелби Роджърс , която е последната тенисистка, побеждавала Барти, елиминирайки я в трети кръг на миналогодишния US Open. „Каква легенда единствено. Невероятен източник на ентусиазъм както на корта, по този начин и отвън него. Едно от най-хубавите човешки същества, които съм срещала. Нашата №1. Всичко най-хубаво, Ашли“ – написа американката в Twitter.

Едно от най-големите имена в актуалния австралийски тенис – треньорът Дарън Кейхил , също се изрече ласкаво за трикратната „мейджър“ шампионка. „Невероятен модел за подражателство за хората освен в нейния спорт. Тя постоянно е подхождала към кариерата си по своя личен, специфичен метод. Браво, Аш! Истинска австралийска легенда“.

„Щастлив съм за Ашли Барти, само че съм печален за тениса. Какъв състезател!“ – гласи късият, само че сладкодумен коментар на Анди Мъри .

Петра Квитова също не пропусна да поздрави австралийката за нейните триумфи. Тя и Барти имаха много завладяващо съревнование, изигравайки 10 мача, салдото от които е 5-5, а шест от тези дуели бяха трисетови.

„Аш, нямам думи. Ти сподели своята същинска класа, напускайки тениса по подобен прелестен метод. Много съм щастлива, че имах опцията да споделя корта с теб. Тенисът няма да е същият без теб. Възхищавам ти се както като състезател, по този начин и като човек. Желая ти единствено най-доброто“ – написа двукратната шампионка на Уимбълдън.

Съперничката на Барти на финала на Уимбълдън – Каролина Плишкова , написа „Поздравления за невероятната ти кариера, Аш. Беше привилегия да споделя корта с теб. Желая ти всичко най-хубаво в идващия стадий от живота ти. Ще ни липсваш“.

Емоционален коментар по отношение на изненадващия завършек на кариерата на международната №1 разгласява и друга шампионка от Уимбълдън и Ролан Гарос – Симона Халеп . „Какво мога да кажа, Аш? Знаеш, че сълзите ми напират, нали? Ще ми липсваш, приятелко! Ти беше друга и специфична и дружно с теб споделихме някои доста специфични моменти. Какво ти следва? Да си „мейджър“ шампионка в голфа? Бъди щастлива и се наслаждавай оптимално на живота си“.

„Не изпитвам нищо с изключение на почитание към теб, Ашли. Желая ти всичко най-хубаво след отдръпването ти и те приветствам за забележителната кариера“ – написа Елина Свитолина . „Радвам се, че се отдръпна пожелания от теб метод, Ашли, само че популярен първенец като теб ще липсва на тениса. Обичам твоя грациозен, атлетичен жанр на игра и постоянно съм била впечатлена от метода, по който се контролираш както на корта, по този начин и отвън него. Насалждавай се на идващия стадий от живота си“ – разяснява двукратната шампионка на US Open Трейси Остин.

Едно от най-красноречивите послания бе това на формалната Twitter страница на Australian Open. „Ти го направи по своя метод, Аш. Много се гордеем от достиженията ти и от метода, по който показа Австралия на международната сцена“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР