Рано тази сутрин във вулканично поле край италианския град Неапол

...
Рано тази сутрин във вулканично поле край италианския град Неапол
Коментари Харесай

Силен трус разлюля вулканичен район край Неапол

Рано тази заран във вулканично поле край италианския град Неапол беше записано земетресение с магнитуд 4,2, най-силното от близо 40 години. Според управляващите обаче, то не е предизвикало вреди, съобщи Ройтерс.

Трусът - част от над 60 сеизмични събития, регистрирани от ранните часове във вторник насам, е засечен в 3:35 ч. (1:35 ч. по Гринуич), оповестиха от Италианския институт по геофизика и вулканология (INGV).

Той е бил усетен от популацията, само че съгласно първичните инспекции досега не са открити вреди, се споделя в изказване на италианската работа за гражданска отбрана.

Флегрейските полета са регион с голям брой вулканични кратери в западните околности на Неапол, който се следи непрекъснато за трусове или вулканична активност. В тази зона се следи явлението брадисеизъм - постепенно надигане или поглъщане на земната повърхнина. Фазите на покачване " са съпроводени от интензивна местна сеизмична интензивност ", показва на уеб страницата си службата за гражданска отбрана, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР