Рано тази сутрин, в 7:30 ч. сутринта, двама униформени служители

...
Рано тази сутрин, в 7:30 ч. сутринта, двама униформени служители
Коментари Харесай

Защо съдебна охрана посети дома на Корнелия Нинова?

Рано тази заран, в 7:30 ч. сутринта, двама униформени чиновници от Главна дирекция " Охрана "  към Министерство на правораздаването са посетили дома на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Но не е била открита, защото към този момент била излязла за работа - с цел да взе участие в председателския съвет преди пленарното съвещание на Народното събрание.

Това разгласи Нинова пред публицисти през днешния ден. 

Лидерката на левицата обвърза това посещаване с проблема " Кирил Добрев ". Както Клуб Z писа, при започване на предишния месец тя се оплака, че прокуратурата се меси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия, защото се е задействала по сигнал на някогашния й сподвижник, в този момент вътрешна съпротива за това, че е бил възпрепятстван от гласоподаване в Националния съвет, чийто член е. Добрев бе изключен " на автограф ", на призован ексклузивен и задочен пленум в края на предходната година.

Наказан по подобен метод по-късно бе и Калоян Паргов, водач на столичните социалисти, също вътрешна опозиция на Нинова. През юли обаче със свое решение, неподлежащо на обжалване, Върховният касационен съд възвърне и двамата като членове на Националния съвет (пленумът) и така на 28 август Добрев решил да участва на плануваното съвещание. Но съгласно жалбата му, Нинова и доближените му пробвали да възпрат активността му. И по този начин държавното обвиняване се намесило. 

Нинова, както и още двама нейни съпартийци - Борислав Гуцанов и Гергана Алексова, бяха призовани да се явят в обвиняването за пояснения. По-точно, от Нинова било изтънчено да връчи техните призовки, а крайната дата за явяване бе 12 октомври, като законът планува наложително довеждане от " Съдебна защита " при отвод.

Още тогава Нинова дефинира намесата на прокуратурата като " присъединяване във вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия ". Заяви още, че нито тя, нито Гуцанов и Алексова, и тримата депутати, няма да се явят. Повтори тези си обвинявания и през днешния ден. 

От обвиняването реагираха, че става въпрос за инспекция по сигнал за несъблюдение на правосъдно решение и лидерката на Българска социалистическа партия не е над закона. Отрекоха всякаква интервенция в партийните каузи и приканиха Нинова да не спекулира политически с един законов акт. Алексова и Гуцанов се смятат за постоянно призовани посредством Нинова, защото тя като водач можела да им даде призовките, а Наказателно-процесуален кодекс позволява шеф да направи това - показаха още от обвиняването.

Наблюдаващият прокурор от Софийска районна прокуратура Георги Иванов обаче тогава не се ангажира да каже ще изиска ли наложително довеждане, в случай че тримата не се явят на 12 октомври. Датата е 2 ноември и такова до момента не е било осъществено.

Какви документи са носили през днешния ден от " Съдебна защита " в дома на Нинова не е ясно, защото и тя самата не ги е видяла. Реагира обаче министърът на правораздаването и принципал на " Съдебна защита " - Крум Зарков, до неотдавна народен представител от Българска социалистическа партия и " бодил в очите " на лидерката - и тъй като бе неин конкурент за лидерския пост, и тъй като в този момент е част от служебния кабинет на президента Румен Радев. 

В собствен фейсбук пост Зарков споделя, че поради обявлението на Нинова през днешния ден е направил инспекция в " Съдебна защита ". И съгласно нейния резултат тя е била посетена от въпросните чиновници във връзка със... заведено от нея дело против журналиста Явор Дачков.

" Служители на Главна дирекция " Охрана "  са посетили адреса, с цел да дават на  Корнелия Нинова акт на Софийския областен съд по нейна частна просба против журналиста Явор Дачков. Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, с цел да могат те да се срещнат и да преценяват дали да се възползват от правото си да апелират в инструкции период. Главна дирекция " Охрана "  към Министерството на правораздаването е виновна и длъжна да извърши правосъдното предписание, като откритата процедура е чиновниците да посещават жителите преди или след работно време, дотолкоз, доколкото тогава е най-вероятно те да са вкъщи си ", декларира Зарков.

Своята " милостиня " в тази любопитна история даде и Дачков:

" Мисля, че Корнелия Нинова прекрачва всички граници на разсъдъка, а лъжите ѝ получават патологични измерения. Нинова води две каузи против мен (още две ми е завел и Калоян Методиев (бившият началник на кабинета и в икономическото министерство, б.р.)). Тази заран правосъдна защита е отишла в дома ѝ, с цел да ѝ връчи някакво решение на съдията по нейната лична тъжба против мен. Корнелия не им е отворила, а отишла в Народното събрание да подвига скандал, че Гешев желае да я арестува, поради Кирил Добрев посредством правосъдната защита, подчинена на Крум Зарков. Този просташки макиавелизъм от Крушовица е цялостен шок. Заради Корнелия и Калоян Методев през ден се слушам с призовкари, уреждаме си срещи, правосъдна защита ми връчва документи и така нататък, само че и през разум не ми е идвало да се върша на Паниковски и да държа речи за свободата на словото. Не знам с какви очи хората към Корнелия Нинова не престават да стоят до нея и да гледат тези срамни подиуми, само че те са много по-виновни от самата Корнелия за ситуацията в Българска социалистическа партия. "






Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР