Рано тази сутрин на гара София е станал инцидент с

...
Рано тази сутрин на гара София е станал инцидент с
Коментари Харесай

Влак излезе от релсите и в София

Рано тази заран на гара София е станал случай с бързия трен от Бургас за София – дерайлиране на третия вагон при нахлуване в гарата. Няма пострадвания измежду пасажерите и личния състав, заяви за БНР. Новината е доказана от инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

" Тъй като влакът влиза с дребна скорост, той е спрял и доста бързо. Щетите не са огромни, не са обилни. Има развалена жп стрелка и дирек на контактната мрежа. "

Движението е лимитирано, не е спряно изцяло, само че на процедура има забавяния, които се отразяват на графика, посочи инж. Бойчо Скробански.

По информация на БНР закъсненията варират от 7 до 167 минути. Рекордьор е влакът от Мездра. Сред останалите влакове, при които има огромни закъснения, са тези от и за Банкя, Септември, Варна, Свиленград, Копривщица, Лакатник, Горна Оряховица.

Относно другия жп случай през днешния ден - с цистерните с амоняк край Пирот, Скробански удостовери, че става дума за към 20 вагона амоняк.
Цистерните са на непознати жп администрации, наети от български транспортьор, сподели той.

Цистерните са пробити, изтича амоняк. В града е оповестено бедствено състояние. Местната администрация е забранила на хората да напущат домовете си. Спряна е автомагистралата от Сърбия за България, уточни още Бойчо Скробански.

Причините за случая могат да бъдат разнообразни – или в преносимия състав, или в жп инфраструктурата, означи специалистът.

След като се спрат течовете на амоняк, ще се сдобием с повече информация, добави инж. Скробански в предаването " Преди всички ".

" Спасителните екипи и екипите за бързи дейности би трябвало бързо да се намесят, с цел да може всички течове да бъдат спрени, съставът да бъде изтеглен, да се стартират огледите за определяне на аргументите. "

Изпарението на този газ е доста мощно. Човек може да загуби схващане за доста къс интервал на поемане, посочи Бойчо Скробански.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР