Рано тази сутрин лъвчетата Терез и Масуд пристигнаха в спасителния

...
Рано тази сутрин лъвчетата Терез и Масуд пристигнаха в спасителния
Коментари Харесай

Лъвчетата Терез и Масуд пристигнаха в Холандия

Рано тази заран лъвчетата Терез и Масуд дойдоха в избавителния център за огромни котки " Фелида " в Холандия, заяви bTV. Лъвчетата пропътуваха повече от 2 000 километра в профилиран превоз за огромни животни, съпроводени с медицински лица.

Двете лъвчета са настанени в помещение за акомодация, което е приготвено особено за тях. Животните бързо са харесали новия си дом, изясни Явор Гечев от Фондация " Четири Лапи ".

Новият дом на Терез и Масуд е специфичен - той е с следена температура и среда, тъй че лъвчетата да могат натоварват в цялостна степен крайниците си и мускулатурата им да се развива обикновено.

Според Гечев лъвчетата занапред следва да се приспособяват, като това ще отнеме време. Първоначално лъвчетата ще се наблюдават за това по какъв начин се приспособяват в новата среда. След 2-3 седмици им предстоят нови прегледи и цялостни проучвания.

Скоро лъвчетата ще могат да излизат и във външно заграждение, с по-голяма повърхност. Като лъвчетата станат на година, те ще бъдат преместени в пространства за възрастни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР