Рано тази сутрин двете ни представителки в индивидуалната надпревара при

...
Рано тази сутрин двете ни представителки в индивидуалната надпревара при
Коментари Харесай

Българската делегация по художествена гимнастика замина за Световните игри 2022 в Бирмингам

Рано тази заран двете ни представителки в самостоятелната конкуренция при дамите - Боряна Калейн и Ева Брезалиева, водени от своите персонални треньори Марияна Памукова и Бранимира Маркова, отпътуваха за 11-то издание на Световните игри. Съдия за България на това съревнование ще бъде Филипа Филипова. Заедно с тима пътува и кинезитерапевта Ясон Петусис.

Квалификациите на двете ни представителки стартират на 12-ти юли (вторник). Те ще играят квалификации и финали на обособените уреди, без многобой, тъй като многобоя е олимпийската дисциплинираност, а на Световните игри вземат участие неолимпийски дисциплини.

От първото си издание в Санта Клара през 1981 година, Световните игри се трансфораха в едно от най-важните световни мултиспортни събития в света. Хиляди от най-хубавите спортисти в света се борят за златните оценки. Събитието се организира един път на всеки четири години, година след провеждането на Олимпийските игри, защото на последната Олимпиада, България имаше две квоти в самостоятелната конкуренция и в този момент ще бъдем показани от две индивидуалистки.

11-дневното съревнование се стреми да се изравни и да надмине Световните шампионати за показаните спортове и дисциплини. За доста спортисти Световните игри са върхово събитие в тяхната спортна кариера.

Световните игри се управляват от Международната асоциация за международни игри (IWGA), организация с нестопанска цел, която се състои от 37 интернационалните спортни федерации и е приета от Международния олимпийски комитет (МОК).

На Световните игри 2022 към 3600 спортисти от международна класа от повече от 100 страни ще се състезават в 223 надпревари за разпределението на медалите.

За първи път ще има нещо като " село на TWG ". Също по този начин за първи път участниците и почитателите ще могат да получат цялата информация за Игрите посредством особено приложение.

За талисмани уредниците са избрали фигури, основани на римските богове Вулкан и Веста.
 Калейн: Знам, че няма по какъв начин да не съумея, откакто работя доста
Калейн: Знам, че няма по какъв начин да не съумея, откакто работя доста

" Това е първо една моя фантазия, която последвам, а след нея са упованията на хората
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР