Рано тази сутрин демонтираните бронзови фигури от Паметника на съветската

...
Рано тази сутрин демонтираните бронзови фигури от Паметника на съветската
Коментари Харесай

Преместиха на село демонтираните фигури от Паметника на съветската армия

Рано тази заран демонтираните бронзови фигури от Паметника на руската войска са преместени до площадката за предпазване при засилена защита от Областната администрация на София-град.

Фигурите са превозени до с. Долни Лозен, както са разпоредили от администрацията. След идването на частите от монумента служащи разглобяват скелето, издигнато към най-високата част на паметника.

След две разпоредби на Административния съд – София-град регионалният шеф Вяра Тодева е наредила прекъсване на дейностите по демонтажа – още на 19 декември, а самите разпоредби са обжалвани в период. Законът е спазен прецизно, безапелационни са още от градската администрация.

От там прецизираха, че редом стартира изработването на техническа спецификация за плануваната реституция на фигурите.

За запазване и защита на демонтираните бронзови фигури на площадката за предпазване е подписан контракт с Общинската охранителна компания „ Егида – София “ ЕАД. Техническата спецификация за плануваната реституция ще се извърши от “Марковстудио ” ООД, съгласно контракт от 22 декември 2023 година

“Областната администрация на София продължава да извършва своя ангажимент да реставрира фигурите от мемориалния комплекс, макар неоснователните и манипулативни изказвания на трети страни, които очевидно работят срещу публичния интерес ”, показват от регионалната администрация.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в графа “България ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР