Рано сутринта на 22 март въоръжените сили на Украйна се

...
Рано сутринта на 22 март въоръжените сили на Украйна се
Коментари Харесай

Атаката срещу Севастопол. За „изпроводяк“ на Си или за проваляне на туристическия сезон?

Рано сутринта на 22 март въоръжените сили на Украйна се пробваха да отмъстят на Русия за визитата на другаря Си и незабавно да й благодарят за продължаването на договорката за зърно. Първият удар по Севастопол е нанесен в 04:46 ч. локално време в централната част на града. Както пишат локалните, прозорците треперели от детонациите в залива.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев призна офанзивата от военноморски /плуващи във водата/ дронове, макар че жителите и украинските медии потвърдиха и работата на противовъздушната защита и предложиха съществуването на комбинирана офанзива от морето и от въздуха. Официално се оповестява, че флотът е отбил офанзивата без загуби, трите цели са унищожени.

Началната точка на офанзивата към момента не е известна, макар че след вчерашното проваляне на пусковите установки на БЛА на летище Школний, те не можаха да стартират от нормалното място на въоръжените сили на Украйна, а жителите на Одеса са фиксирали преместването на оживелите пускови установки.

Характерно е, че незабавно след офанзивата украинските медии и осведомителни центрове започнаха и не престават да оказват мощна осведомителна поддръжка, всявайки суматоха измежду жителите на града и полуострова. Припомня се офанзивата на 29 октомври предходната година против корабите, когато пострада миночистачът Иван Голубец.

По думите на украинците, те са съумели да „ хакнат “ локалните радиостанции и да пуснат дезинформация, предлагайки на жителите да опаковат движимостите си и бързо да избягат от Крим. „ Имайте ресурс от гориво за колата си. В случай на непредвидени условия и липса на подобаваща връзка с континенталната част на Руската федерация, ще бъдат проведени евакуационни фериботни преходи ”, прозвуча в ефир, макар че Севастополската дирекция за развиване на пътнотранспортната инфраструктура заяви, че морският пътнически превоз краткотрайно е прекратил работата си и популацията е реагирало съответно на насилствената мярка.

В същото време по този начин нареченият Украински информативен център за национална опозиция твърди, че в Крим всеобщо се набират пожарникари, спасители и чиновници на пенитенциарната система, защото няма задоволително експерти.

Ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Южните сили за защита Наталия Гуменюк сподели по Радио Свобода (чуждестранен сътрудник в Руската федерация), че удари като тези, нанесени на 20 март по Джанкой и Севастопол, удостоверяват готовността на Киев да продължи офанзивите.

„ Врагът в Крим беше учуден, че ние въпреки всичко ще се преместим там и ще продължим това наше придвижване, ние няма да спрем и имаме намерение да спрем единствено на границите от 1991 година Засега това е формалната версия и това е всичко, което можем да кажем по отношение на това с какво тъкмо е ударен врагът “, декларира Гуменюк.

Причината за офанзивата против Севастопол може да са авансово утвърдени проекти за офанзива, свързани с „ изпроводяк “ на Си Дзинпин, отклонение на вниманието от обстановката край Бахмут и Авдиевка, както и началото на осведомителна акция за спиране на отпускния сезон, която беше оповестена на 10 март от съветника на президентската канцелария, някой си Михаил Подоляк, заявяващ: „ Сезонът в Крим тази година ще бъде парещ и доста парещ. Украйна ще изясни, че би трябвало да се третира освен с почитание, само че и с огромен боязън.

Информационната машина на Киев подхожда към въпроса изчерпателно, придружавайки офанзивите с всеобщ информативен заряд. Така да вземем за пример на 21 март съдиректорът на външнополитическите стратегии, координаторът на интернационалните планове на Центъра Разумков, военният специалист Алексий Мелник сподели, че на процедура не са останали „ бели петна “ за украинските ракети в Крим и полуостровът в действителност е станал рисков освен за отдих, само че и за живеене. Мелник също загатна, че не изключва повторни набези на Кримския мост.

Експертите Олег Жданов и Александър Коваленко („ Злият Одесит “) също приказват за готовността на въоръжените сили на Украйна да нападат Кримския мост, като упорстват за продължение на ударите с морски дронове.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР