Рано сутринта на 1 септември, в деня на инспекционното посещение

...
Рано сутринта на 1 септември, в деня на инспекционното посещение
Коментари Харесай

Десантите на ВСУ като тактически експерименти на НАТО

Рано сутринта на 1 септември, в деня на инспекционното посещаване на МААЕ в Запорожката АЕЦ, украинските войски направиха опит за десант на южния бряг на Каховското водохранилище и да завладяват Запорожката АЕЦ. Десантът е предшестван от мощен обстрел на Енергодар и позициите на съветските войски.

Разчетът на уредниците на десанта за ненадейно тактическо решение не се материализира. Лодките с войските са открити и, съгласно Генералния щаб на съветските въоръжени сили, отчасти унищожени. Останалите украински десантни лодки се обърнаха и се насочиха към десния бряг, където акостираха в региона на Вишетарасовка и Червоноднепровка и незабавно попаднаха под обстрела на съветска артилерия. В резултат на несполучливия десант въоръжените сили на Украйна изгубиха 47 убити бойци (включително 10 задгранични наемници) и 23 ранени. Има доста малко информация за пленниците.

Нов опит за десант на украинските въоръжени сили беше осъществен и на идната нощ, този път благодарение на високоскоростни катери, само че и той се оказа несполучлив.

Спомнете си, че Съединените щати, като част от техническата помощ за Украйна, преди много време трансферираха 10 катера Willard и 70 гумени лодки Zodiac в Киев.

Тогава те приказваха за десанта като за маневра, която отклонява вниманието на руснаците от идната офанзива на Изюм. Въпреки че потреблението на елитни бойци като механизъм за „ разпръскване “ с авансово избран пагубен излаз не е доста мъдро решение. Затова се появи версията, че интервенцията е създадена и ръководена от англичани или американци, на които са им безразлични орисите на починалите или тежко ранени украинци.

Следващият път те се пробваха да десантират със специфичните си елементи през нощта на 9 септември в региона на Камянка-Днепровская. По думите на ръководителя на администрацията на Енергодар Александър Волга, офанзивата е била отблъсната. Въоръжените сили на Украйна още веднъж имат загуби и още веднъж става дума за добре готови бойци.

Въпреки това сърбежът за десант на НАТО не е минал и в този момент те се пробват да употребяват десантните сили на морския бряг и да разширят състава им до тактически, употребявайки поддръжката на хеликоптери, както и остатъците от флота от лодки. Логиката на НАТО е елементарна: в случай че „ Самостийните “ имат морска пехота, 73-ти специфичен морски действен център, тогава те би трябвало да се употребяват по предопределение - в морето.

Ето за какво идващото място за десантиране стана Кинбурнската коса в региона на Очаков. Целите на десанта са разнообразни: от постигане до тила на съветските елементи и опити за завладяване на на Альошка и Голая Пристан, до унищожаване на избрани секретни документи или материали от някогашните места на дислокация на американските куратори.

Също по този начин като вероятни цели се допускат и желанието за отклонение на съветски елементи от Андреевския плацдарм. Най-смелите версии са опит за спиране на връзките с Крим. Няма доста информация за провалянето на този десант, само че е известно, че той е бил погубен благодарение на артилерийски офанзиви и ударните хеликоптери.

Както споделя Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на администрацията на Херсонска област, „ всевъзможни опити за нахлуване на територията на Херсонска област по суша и море са прекъснати, защото всички линии на защита са построени професионално. Нищо не заплашва Херсон и Херсонска област.

Той означи, че най-вероятно десантът, който се е опитал да проникне в Херсонска област, е бил концентриран в региона на Очаков. „ Опитаха се да заобиколят, само че там има построени точки, военни бази, които са останали от времето на Съветския съюз и към момента се поддържат. Всичко се управлява, целият периметър е под наблюдаване. “

Днес диалозите за опцията за десантиране на нови войски в устието на Днепър, както и по поречието на същата река, не стопират. Повтаряме, че за НАТО военните дейности в Украйна са плацдарм за струпване на опит освен в провеждането на интервенции (в случая десанти), само че и в потискането на десантите на основния зложелател на НАТО – съветската войска. За опита обаче вместо условни фигурки по картата, се употребяват действителните украински бойци. Все още има доста от тях, което значи, че ще има още доста опити и опити.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР