Рано сутрин или след натоварен работен ден любителите на кафето

...
Рано сутрин или след натоварен работен ден любителите на кафето
Коментари Харесай

6 основни причини да започнете сутринта си с кафе

Рано заран или след претрупан работен ден феновете на кафето се събират, с цел да изпият чаша кафе или може би да прекарат малко време уединено. Ползите за здравето от пиенето на кафе далеч надвишават удоволствието и силата. Ако сте фенове на кафето, разберете какви изгоди носи кафето за вашето здраве. За това пише Health Shots.

Ако попитате за отрицателните резултати на кафето, множеството от нас ще отговорят, че всичко е поради кофеина. Да, по този начин е! Но знаете ли, че кофеинът подтиква ЦНС (централната нервна система)? Когато кофеинът навлезе в мозъка ви, той му алармира да задейства повече неврони, като по този метод усилва енергийния продан в мозъка.

Какви други изгоди можете да получите от пиенето на кафе всеки ден?

Кафето покачва вниманието и концентрацията

Ползата от черното кафе се крие в наличието на кофеин. Като всяко кафе, то съдържа кофеин, натурален стимулант, който блокира аденозина, като ви оказва помощ да останете дейни и енергични. Важно е обаче да разберете, че черното кафе обезпечава тези изгоди без добавената захар и мазнини, които се съдържат в някои кафе питиета, споделя Джайслин Каур, треньор по здравословен метод на живот.



Снимка: Pixabay

Кафето усъвършенства физическото показване

Когато става въпрос за фитнес и извършения, кафето може да бъде ваш съдружник. Кофеинът в кафето покачва равнищата на адреналина ви, позволявайки ви да се натоварвате по-усилено по време на тренировките, усилва издръжливостта ви и ви оказва помощ да постигнете вашите фитнес цели.

Кафето съдържа антиоксиданти

" Кафето е съкровищница от антиоксиданти, като хлорогенова киселина. Тези съединения оказват помощ в битката с оксидативния стрес, понижават възпалението и поддържат цялостното здраве ", прибавя специалистът.



Снимка: Freepik

Кафето оказва помощ за управление на тежестта

За тези, които желаят да отслабнат, кафето ще бъде скъп сателит. Съдържанието на кофеин може да форсира метаболизма и да помогне за изгарянето на мазнините. Освен това кафето задейства нервната система, като я кара да алармира на мастните кафези на тялото ви, че би трябвало да разгради мазнините.

Избирайки кафе вместо други сладки питиета, вие вършиме умишлен избор във връзка с калоричното наличие на вашата диета. Така че, преди да отидете на фитнес, можете да изпиете чаша кафе с цялостна убеденост, че ще ви помогне да отслабнете.

Кафето понижава риска от болести

" Проучванията демонстрират, че потреблението на кафе може да понижи риска от разнообразни болести, в това число невродегенеративни положения като Паркинсон и Алцхаймер, диабет вид 2 и някои форми на рак. Тази евентуална изгода за здравето се дължи на обстоятелството, че кафето е богато на антиоксиданти, " споделя Джайслин Каур.

Кафето усъвършенства настроението

Кафето не е единствено за физическо здраве, то може да способства и за вашето психическо благоденствие. Способността на кофеина да подтиква освобождението на серотонин и допамин може да усъвършенства настроението ви, да понижи риска от меланхолия и да има позитивен резултат върху цялостното ви психическо положение.



Снимка: Freepik

Прекомерната консумация на кофеин може да докара до безпокойствие, бодърствуване и раздразнителност. Стремете се към баланс, който дава отговор на вашата приемливост и се вслушвайте в сигналите на тялото си!

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР