Рано-рано приключи участието на родната тенис звезда Григор Димитров на

...
Рано-рано приключи участието на родната тенис звезда Григор Димитров на
Коментари Харесай

Григор Димитров бе елиминиран рано-рано от София Оупън

Рано-рано завърши присъединяване на родната тенис звезда Григор Димитров на домашния шампионат " София Оупън ". Хасковлията донесе огромно отчаяние на почитателите на аристократичния спорт у нас като изхвърча още в първия си мач, в който позволи проваляне с 0:2 сета - 3:6, 6:7 (3) от беларусина Иля Ивашка, който е под номер 71 в международната класация. 

По този метод Гришо няма да може да повтори титлата си на Sofia Open от 2017 година

Първи сет

Двубоят стартира неприятно за Димитров, защото Иля Ивашка съумя да го пробие още в първия му сервис гейм. Във втория гейм Григор стигна до точка за пробив след двойна неточност на беларусина, само че не съумя да се възползва от нея. След топката в мрежата обаче Ивашка изпусна преимуществото, до което беше стигнал, само че още веднъж стигна до такова след навън от ракетата на Гришо. С добра игра на мрежата Ивашка затвърди пробива си. 

В идващия гейм Димитров бе решителен и го завоюва на нула. След това обаче, беларусинът завоюва сервис гейма си и по този начин поведе с 3:1. Гришо не позволи нов пробив и завоюва петия гейм в първия сет и по този начин задатъкът на съперника му остана единствено гейм. 

Григор поизмъчи Ивашка в идващия гейм, само че тенисистът от Беларус взе подаването си с 40:15. Последва гейм за Гришо, който сед това направи неточност, пращайки топката във филето на мрежата за 0:40 и 5:3 за Ивашка. 

При идващия си сервис гейм хасковлията бе неразпознаваем, направи няколко непредизвикани неточности и разумно позволи нов пробив, с който загуби сета, който приключи 6:3 за Иля Ивашка.

Втори сет

Ивашка не позволи неточност при подаването си, въпреки Гришо да сподели, че този път нещата за беларусинът няма да са толкоз лесни. Хасковлията записа ас при своя сервис гейм, а по-късно поведе с 40:0 и взе гейма. 

Последва нова замяна на геймове, като в петият гейм Ивашка имаше съществени усложнения и след непредизвикана неточност в дълго разиграване направи резултата 40:40. Двамата стигнаха до по две преимущества, само че за жал на публиката в зала " Арена Армеец ", Ивашка сподели по-здрави нерви и взе гейма за 3:2.  

В идващия си сервис гейм Гришо не сбърка, само че по-късно същото стори и тенесиста от Беларус, който в осмия гейм на първия сет даже поведе с 40:15 при подаване на Григор. Първата ни ракета обаче съумя да се избави от това да бъде продънен, само че по-късно Ивашка бързо си върна преимуществото за 5:4. 

Последваха сложни моменти за Гришо, който обаче съумя да направи ас в точния миг за 5:5. В идващия гейм Гришо даже поведе с 30:15, а по-късно с 40:30 след удар в навън на Ивашка, който недоволстваше от публиката в залата. Нашият представител на три пъти взе преимущество. Въпреки това, противникът му съумя да се избави и да вземе гейма за 6:5. 

При подаването си Гришо бе обезверен и противникът му му поведе с 40:15. Нашият тенисист обаче съумя да запише три точки и по този начин изравни геймовете и вкара сета в тайбрек. 

В тайбрека Ивашка поведе, само че Гришо бързо изравни, преди беларусинът да запише бързи две точки за 3:1. Хасковлията обаче върна една точка преди почивката. Веднага след нея се стигна до нова точка за Гришо и той към този момент изоставаши с 3:4. При идващите разигравания изчакващата тактика на Ивашка сработи доста добре и в последна сметка той завоюва тайбрека със 7:3, като по този метод си подсигурява и успеха в мача за потрес и смут на публиката в залата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР