Рано или късно всяка империя деградира. След това може да

...
Рано или късно всяка империя деградира. След това може да
Коментари Харесай

„Планетата на маймуните“: Зеленски в Мюнхен

Рано или късно всяка империя деградира. След това може да се прероди в още по-мощна и по-велика, в сравнение с е била преди деградацията, само че периодическата деградация е неизбежна - тя е обвързвана с човешката природа.

Рано или късно политически клан, който желае да задържи властта в ръцете си, задейства механизма на отрицателната селекция и до властта пробиват посредствени хора - амбициозни нищожества, които унищожават себе си, клана си и страната си.

Въпреки това, като предписание, имперската администрация остава задоволително подготвена до края, с цел да държи високо главата си и най-малко да се опита да скрие загубата на предходното си великолепие под маската на етикета и традицията. Дори в залязващите дни на Британската империя беше невероятно да си представим някой зулуски водач да пристигна в Лондон, да приказва в Камарата на лордовете и да инструктира британците по какъв начин вярно да схващат Магна Харта и какви са същинските правила на английската народна власт.

Невъзможно е да си представим лидера на варварско племе да приказва в римския сенат с роман за законите на 12-те таблици, промените на Сервий Тулий, механизма на действие на принципата при Октавиан Август, характерностите на тетрархията на Диоклециан и аргументите за израждането му в абсолютистко владичество.

Варварите можеха да служат на Рим, да умрат за Рим, те даже можеха да ръководят Рим от името на изродени, безсилни императори, само че не можеха да се разпознават с Рим, още по-малко морално да се повдигнат над него, присвоявайки си правото да приказват от името на Римската цивилизация.

Китайската империя, която се разпадаше и възраждаше повече от един път, живееше отново по същия принцип: варваринът може да стане ханец, като усвои и одобри китайската просвета, само че не може да наложи своята концепция за китайската просвета на Китай. Той е възпитаник, а не преподавател.

Руската империя напусна пътя на заличаването и навлезе в стадия на възобновяване на съветската суперсила, когато се завърна от безкореневия руски интернационализъм (станал предходник на актуалния западен фетиш към „ позитивната дискриминация “ като възмездие за „ греховете “ на предците пред потомците на „ потиснатите “) към релсите на имперската съветска многонационалност (като тъждество на всички жители на империята пред имперския закон, без значение от произхода).

Съвременната западна (евроатлантическа) империя първа извървя до дъно пътя на унизителното морално разлагане. Моралното раздробяване е по-лошо от териториалното раздробяване, защото последното е обратимо, в случай че обаче се резервира моралната основа.

Ако настъпи честен крах, тогава последващата гибел на цивилизацията, която е разрешила това, става неизбежна, със същото неизбежно териториално раздробяване и физическо изгубване на етническите групи, съществени за тази цивилизация, тяхното изродяване (чрез обединение или поглъщане) в други, които са избягали от моралното изгниване.

За първи път след Мюнхенската конференция по сигурността фокусът й не беше върху сигурността на западната (евроатлантическа) цивилизация, а върху сигурността дори не на западна колония, а на племе, наето от Запада за прокси война.

Това е почти същото, в случай че британците през 17-18 век организират конференции на тематика:

Освен това, с цел да се съобразят изцяло, те трябваше да поканят на конференцията като главен представител някой Чингачгук, който дълго и досадно да им споделя по какъв начин мохиканите едвам не победили французите (и до Париж биха ги гонили, в случай че имаха океаноходни кораби), само че белите английски колонисти са спрели да ги доставят с оръжия, барут и олово, защото и тяхните лични ресурси са се изчерпали.

И Чингачгук щеше да засрами английския истаблишмънт, а идващият Джордж и лордовете щяха да му ръкопляскат и да си приказват какъв брой по-мощни са индианските стрели от френските оръдия и какъв брой непобедими са станали индианците след проучването на Била за правата.

Всичко това го видяхме на последната конференция в Мюнхен. Неговият „ акцент “, предопределен да разведри безвкусната досада на хората, които от дълго време познават буквално речите на другия, които са слушали доста пъти, беше речта на Зеленски.

Човек, на който европейски публицисти, специалисти, а импровизирано и политици, се смеят намерено, който е прочут като международен бедняк, отегчаващ Европа повече от горчива ряпа, толкоз омръзнал, че най-вълнуващото шоу в европейското осведомително пространство е обществена полемика за това какъв брой остава до края на режима на Зеленски (три месеца? четири? шест месеца?) в продължение на петнадесет минути той описа на слушащата публика какво ли не.

И какво е „ политика, учредена на правила “ и по какъв начин Европа би трябвало да работи в границите на тези правила, по какъв начин Украйна „ към този момент победи Русия “ благодарение на „ модерните западни оръжия “, на които руснакът „ не може да им диша и прахта “ и за какво в това време би трябвало незабавно да се дадат на Украйна повече снаряди и повече от същата западна техника.

По думите на Зеленски се оказало, че „ напредналите “ украински въоръжени сили, благодарение на западните „ напреднали технологии “ са унищожили безкрайните орди варвари с тояги, които ги атакували. Но в този момент, по някаква причина, украинските въоръжени сили още веднъж нямат техника и по някакво знамение „ варварите “ стрелят два пъти повече от украинските „ напреднали бойци “.

Като цяло в случай че обобщим: „ Западът би трябвало да води война с Русия в името на своите полезности, защото Украйна към този момент е победила Русия, само че в случай че той не отиде да води война, тогава Путин ще пристигна и ще убие всички. “

Не е ясно по какъв начин този шизофреничен делириум се вписва в нечия глава. Но думите на Зеленски паднаха върху плодородната почва на девствените и безусловно гладки (дори не дипла, а и плитичка гънка няма) европейски мозъци.

Когато същите европейци се смееха на речта на Путин в Мюнхен през 2007 година, на речта, в която той предизвести европейците накъде отиват и къде ще стигнат в последна сметка, към момента можеше да се намерения, че това е нервният смях на хора, които внезапно видяха пагубния неуспех на всичките им проекти.

Но през днешния ден, след бурните овации за Зеленски, не може да има две отзиви: това беше смях на необременени с размисъл идиоти, които радостно подпалиха личната си къща, с цел да подскачат към огъня в див танц, под див писък, с слюнка течаща от устата им.

Те приветстваха Зеленски - едно безличие, което за всеки един от тях значи по-малко от домашното куче на последния от личните им гласоподаватели, за който всички знаят, че моленето за идващите милиарди " за война " не е нищо повече от хиперболизирана алпийска милостиня, оперираща с суми не от няколко копейки, а в десетки милиарди долари, само че пораждащо същото възприятие на тъпо омерзение към възрастен, който не може да се занимава с продуктивна работа, а живее от лепта.

Те приветстваха нищожеството, което ги наскърбяваше, намерено им се подиграваше, „ оправдавайки ” машинациите си с демагогска история за „ политиката на полезностите ” и „ света, учреден на правила ”, фиктивен от тях, с цел да могат да мамят такива диваци.

Те разрешиха на дивака да се издигне над тях. Те му разрешиха да стане представител на цивилизацията, като се принизиха до равнището на диваците.

Не е ли това доказателство за деградацията на до неотдавна великата (дори и да е построила величието си върху престъпност) трансатлантическа империя на груповия Запад? Не е ли това доказателство за цялостната интелектуална импотентност на нейните елити, на чиято активност някогашният „ златен милиард ” към момента разпорежда очаквания за излаз от актуалната рецесия?

Ако Гоя беше жив, той щеше да добави своите Капричио с творбата „ Учение на клоуна “, нарисувана от живота в актуалния Мюнхен.

Путин от доста години приказва, че в Украйна няма с кого да се договаря. Лошото е, че няма кой да ги води на запад. Това е цялостен паноптикум на дегенерати, превръщащи западната цивилизация в планетата на маймуните, където приматите завоюваха не тъй като са придобили зачатъците на интелекта, а тъй като предходните хора са в действителност са изгубили и последните останки от разсъдък.

Това е главният и единствен резултат от мюнхенската конференция и речта на Зеленски на нея. Време е народите на Запада да се спасят от личните си политици. Освен в случай че, несъмнено, не е прекомерно късно.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Украина.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29008Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед43611Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед32796Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед77217Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед81708Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373726Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251698Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229758Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112787Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94963Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениРумен Петков7442Д-р Румен Петков: България в изискванията на осведомителна неоколониална взаимозависимост
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР