Рано или късно, всеки трябва да се подложи на един

...
Рано или късно, всеки трябва да се подложи на един
Коментари Харесай

3 начина да подготвите своите деца за кръвен тест

Рано или късно, всеки би трябвало да се подложи на един от най-честите диагностични подходи, а точно кръвния тест. За родителите с дребни или подрастващи деца, нуждата може да основава стрес и терзание както при детето, по този начин и при родителя.
Целта на този текст е да помогне на родителите да приготвят своите деца за иден кръвен тест, като главните способи тук са и рекомендациите, които специалистите от Kandilarov.com ни дадоха, когато ги помолихме за съвет – надяваме се да ви е потребно!
1. Всичко стартира от ранна възраст
Цялата концепция за страха от иглите идва от травматично прекарване в ранна възраст, която контузия оформя отношението на към този момент възрастните хора. Този развой е пред-мисловен, т.е. не става с пояснение от вида " всичко ще е наред, няма да боли ".
Това, че няма да боли е ясно, тъй като лаборантите са опитни и знаят по какъв начин да го създадат без болежка.
Важно е да се " знае ", че няма да боли, а знанието става посредством опит и то не еднократен. Затова е нужно да се подходи по-сериозно към тази обстановка и децата да привикнат към типа и чувството на иглата за кръвен тест.
Това може да звучи малко необичайно, изключително казано по този начин, само че същият съвет могат да дадат детските зъболекари за страха на доста хора към пристъпване към техния стол.
2. Насрочете пробата за рано сутринта
Друг значим миг е това по кое време тъкмо се организира този тест. Тъй като лабораториите на Kandilarov.com предлагат кръвните проби ( както и множеството изследвания) да се вършат на гладно, е целесъобразно да спестите глада на вашите деца и просто да извършите теста рано сутринта.
Възползвайте се от " постенето " на организма, което се случва по време на сън и си запазете ранен част. Лабораториите нормално отварят много рано, по тази причина тази техника може да бъде сполучлива.
По този метод намалявате неприятни усеща на децата и запазвате опцията за създаване на положителна асоциация към прекарването.
3. Давайте им да пият течности
След това да ги увардите от храна преди теста, е значимо да им давате много течности. Хидратацията на тялото и кръвните съдове, вършат взимането на кръв от вена много по-лесна задача.
Тъй като количеството кръв, което е нужно за правене на годен тест, е не малко – то не може да се вземе от пръст или периферно място – нужно е навлизане във вена.
Хидратирането тяло прави вените по-еластични, което понижава вероятността за дискомфорт преди и след самия тест.
Ако желаете да научите повече за самите проби, по какъв начин да помогнете на своите деца да свикнат или като цяло имате потребност от повече информация - Kandilarov.com е вярното място за вас.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР