Рано или късно ще осъдя държавата, моят престой в ареста

...
Рано или късно ще осъдя държавата, моят престой в ареста
Коментари Харесай

Банев: Задържането ми ще излезе скъпо на държавата

" Рано или късно ще осъдя страната, моят престой в ареста ще коства доста скъпо. Подготвям каузи и в Страсбург, и в Брюксел ", съобщи пред Апелативния профилиран съд хасковският предприемач Николай Банев. Той сподели, че е извънредно угрижен от " специфичния асортимент " на очевидците, който съгласно него правела прокуратурата.

" Естествено е да има удовлетворени и недоволни след толкоз години работа. Да има хора, които се пробват да щипват от пипера и солта на Баневи ", сподели предприемачът пред съда. Според него " Полимери " няма и един лев отговорности по приватизационния контракт, а също и АКБ " Форес ".

" Не мога да си показва такава страшна проведена незаконна група от майка, снаха и наследник, която прави толкоз огромна незаконна активност, колкото тръби прокуратурата. Обвинението е смешно и тъпо, " добави Банев. " Публично прокуратурата оповести, че в мои сметки има над 1 милиард лв.. До ден сегашен тя трябваше да получи информация от съответната банка или от Швейцария, само че никой нищо не споделя. Имам извлечение, от което излиза наяве, че такива пари в никакъв случай не са премивали през моя сметка ", съобщи Банев.

Междувременно, Апелативният профилиран съд го остави в ареста, оповестява БГНЕС. Според магистратите има заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение, макар че е с чисто правосъдно минало. Съдът изрази безпокойство, че обвиненият може да повлияе на очевидците. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Припомняме, че Евгения и Николай Баневи са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари, данъчни закононарушения и заграбване./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР