Рано или късно Портланд ще има свой клуб в МЛБ.

...
Рано или късно Портланд ще има свой клуб в МЛБ.
Коментари Харесай

Портланд подготвя почвата за влизане в МЛБ

Рано или късно Портланд ще има собствен клуб в МЛБ. Това е твърдото желание на капиталовата група " Портланд Дайъмънд Проджект ", а от дейностите й наподобява, че концепцията може да бъде осъществена напълно скоро. Като доказателство за своята съвестност бизнес обединяването разгласи, че към този момент има подписано авансово съглашение за преустрояване на част от пристанищната зона в града, и показа проект за изграждане на 35-хиляден ултрамодерен бейзболен стадион, който би трябвало да е подготвен до 2022 година

Групата бе образувана през 2017 година от някогашния вицепрезидент на " Найки " Крейг Чийк и някогашния коментатор на баскетболния Портланд Трейл Блейзърс в НБА Майк Барет. През лятото на 2018 година като съществени вложители в плана се включиха куотърбекът на Сиатъл Сийхоукс в НФЛ Ръсел Уилсън и брачната половинка му – R&B певицата Сиара.

We are thrilled to announce that the Portland Diamond Project has signed an agreement in principle with the Port of Portland to develop the Port’s 45-acre Terminal 2 property. Release: https://t.co/Ddi79kP4i7 #MLBtoPDX pic.twitter.com/B7PvImtXvB
— Portland Diamond Project (@PDXDiamondProj) 29 ноември 2018 година
" Построяването на емблематичен стадион от най-съвременен вид край река Уиламит ще катализира икономическото развиване и ще даде чудесни вероятности както за мащаба на града, по този начин и за целия район на Тихоокеанския Северозапад ", уверен е създателят и президент на " Портланд Дайъмънд Проджект " Крейг Чийк.

Ръсел Уилсън, който през вчерашния ден навърши 30 година, одобри новината като подарък за юбилея си. " Земя – обезпечена. Отбор от МЛБ – скоро. Фенове – вечно. Сиара, аз и нашите сътрудници сме под пара да доведем тим от МЛБ в един необикновен град. Ето това се споделя готин подарък за рожден ден ", написа в " Туитър " звездата на НФЛ, който има и бейзболна визитка като избиран два пъти в драфта на МЛБ – през 2007 година от Балтимор Ориолс и през 2010 година от Колорадо Рокис. От тази година Уилсън е част от системата на Ню Йорк Янкис в Майнър лийг.

Land = @MLB Team = Soon.
Fans = Forever. @Ciara, myself, & our Partners @PDXDiamondProj are up about bringing a @MLB team to an amazing city and community.

Now... this is a cool Birthday Present! pic.twitter.com/x6TcUTkO28
— Russell Wilson (@DangeRussWilson) 29 ноември 2018 година
Според предварителните калкулации инвестицията в стадиона ще е в размер към $1 милиарда, а още толкоз евентуално ще коства основаването на нов клуб в МЛБ. От думи на комисионера Роб Манфред по-рано тази година стана ясно, че лигата не изключва разширение, като разновидностите за локация на 31-вия тим са " няколко града в Съединени американски щати, един или два в Канада и може би един или два в Мексико ".

Идеята за бейзболен клуб в Портланд зрее още от началото и средата на предходното десетилетие, когато градът два пъти бе формален претендент да посрещне тим от МЛБ. През 2003 година бе препоръчано Монреал Експос да се реалокира в щата Орегон, само че канадците избраха столицата на Съединени американски щати и от 2005 година играят там под името Вашингтон Нешънълс. През 2006 година пък представители на Флорида Марлинс посетиха Портланд като евентуален нов пазар за клуба, само че в последна сметка тимът реши да не сменя града, а единствено името си и от 2012 година се споделя Маями Марлинс.

“Building an iconic, state-of-the-art ballpark along the Willamette River will catalyze economic development and capture great views of both the urban scale of the city and regional character of the Pacific Northwest.” -Portland Diamond Project Founder and President Craig Cheek. pic.twitter.com/neynlPfoOc
— Portland Diamond Project (@PDXDiamondProj) 29 ноември 2018 година
В момента Портланд е най-големият пазар в Съединените щати, който има наличие в някоя от водещите спортни лиги на Съединени американски щати и Канада (Трейл Блейзърс в НБА и Тимбърс в МЛС), без да има собствен бейзболен отбор в МЛБ.

Социологическо изследване в града с население на метрополията към 2,5 млн. души демонстрира, че над 50% от жителите биха гледали мачове от МЛБ всяка година. От тях 61% са декларирали, че е " доста евентуално " да си купят сезонна карта, а 41% са дали отговор, че е " евентуално ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР