Рано или късно мирът ще настъпи. Видимо е, че Украйна

...
Рано или късно мирът ще настъпи. Видимо е, че Украйна
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Украйна ще загуби територии

" Рано или късно мирът ще настъпи. Видимо е, че Украйна ще загуби територии, които съветската войска ще превземе ", съобщи по Българска национална телевизия някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Според него в областите Донецк и Луганск внезапно ще се вдигне броят на съветското население, като се раздават всеобщо паспорти.

" От многото интервенции на Русия сви дланта в пестник и го стовари на тъкмо несъмнено място. Ударите са извънредно тежки и загубите порастват ", добави специалистът.

От друга страна, Съединени американски щати ще отпускат по 100 млн. $ дневно за оръжие, което значи, че Украйна ще бъде тежко въоръжена. Така съгласно Керемедчиев борбата ще е село за село и град за град.

И двете страни чакат да завоюват този спор. Русия има към този момент една победа - завладяването на Мариупол. От друга страна, помощта на Украйна от страна на Съединени американски щати дава съображение на президента Зеленски да счита, че ще победи в този спор.

Керемедчиев очерта и ролята на Турция, която към този момент възнамерява бъдещо възобновяване на Украйна.

" Картите играят в интерес на Ердоган. Турция ловко лавира в процесите. Тя се оказа мощен покровител на НАТО, затвори Босфора за съветски военни кораби, направи опити за договаряния. Ще играе дейна роля. Засега единствено на думи блокира блокира влизането на Финландия и Швеция ", добави експертът.

Според него Путин влезе в Украйна, с цел да спре разширението на НАТО. Но в случай че Финландия бъде призната в алианса, границата сред Русия и страна членка на НАТО се усилва с 1500 км. Швеция създава най-модерно оръжие. Така в пакта влизат две боеспособни и съществено въоръжени армии.

" Печелейки Украйна да не влезе в НАТО, Путин губи позиции на северния фронт ", счита още Милен Керемедчиев. Според него Турция ще отстъпи, само че ще изтъргува добре със Съединени американски щати единодушието си за Финландия и Швеция.

Що се отнася до концепцията на " Демократична България " Европейска комисия да стане поръчител, че РСМ ще извърши уговорките си към България, някогашният заместник-министър съобщи, че това няма по какъв начин да стане.

Това са двустранни договаряния и влизането на трета страна ще ги усложни доста повече, те така и така са до замръзнала точка.

Според Керемедчиев най-консервативни от двете страни на границата са двамата президенти - Румен Радев и Стево Пендаровски. Затова министър председателят Петков се опита да трансферира този парещ картоф върху КСНС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР