Рано или късно идва момент, когато човек решава да смени

...
Рано или късно идва момент, когато човек решава да смени
Коментари Харесай

Три симптома, които ви казват, че е време да се отървете от колата

Рано или късно идва миг, когато човек взема решение да смени персоналната си кола. Уви, не постоянно е належащо да предприемате такава стъпка единствено тъй като желаете нещо „ ново “. Автомобилът, както всеки различен механизъм, последователно се утежнява. Ето за какво е доста значимо да промените автомобила в точния момент, което, в случай че не го извършите, в обозримо бъдеще ще се трансформира в непрекъснат източник на проблеми. Ето и трите значими признака, които ви споделят, че е време да се отървете от колата.
Първи признак: нараснал разход на масло и гориво  Три признака, които ви споделят, че е време да се отървете от колата

Разбира се, този признак може да се дължи на нещо по-елементарно, което да се оправи за малко пари и да ви помогне да се отървете от теча на масло, както и да върнете разхода на гориво към фабричните настройки. Въпреки това, в случай че тези два казуса се появят в композиция - имайте едно на разум. Всяка последваща година ще става все по-трудно да оправите тези проблеми. Включително и по въпроса за финансовите инжекции, тъй като сумата за ремонт единствено ще се усилва с всеки идващ сезон.

За да не се стига до скъпоструващи поправки е належащо е да се прави непрекъснат мониторинг: да се следи какъв брой гориво употребява колата на 100 км, а също по този начин да се ревизира настоящото равнище на маслото най-малко един път седмично. Ако под дъното на колата се появят петна от масло, най-вероятно нещата са станали по-сериозни. Но преди да вземете дефинитивно решение, е по-добре да се консултирате със експерт.

Втори признак: колата стартира да се " разпада "  Три признака, които ви споделят, че е време да се отървете от колата

Може би най-красноречивият миг, показващ, че е време да се отървем от колата. За какво става дума? Всякакви дребни повреди, както механични, по този начин и електронни. Можете да харчите пари за ремонт година, две, три. Въпреки това, в един миг, такова изпитание ще престане да бъде рационално. Как разпознавате точния миг? Можете да се придържате към елементарна формула (важи за всеобщите в ценовия диапазон 5 000 - 10 000 лева.): в случай че харчите над 500 лв. за поправки на 10 хиляди километра пробег (в тези пари не влизат консумативи и периодическа поддръжка), тогава най-вероятно колата би трябвало да бъде заменена.
Трети признак: появява се наслойка  Три признака, които ви споделят, че е време да се отървете от колата

Основното, което би трябвало да знаете е, че в случай че колата стартира да ръждясва, тогава ще бъде най-добре да я продадете, а не да я " кърпите ". Въпреки че, несъмнено, преди продажбата на автомобила, проблематичните зони ще би трябвало да бъдат отремонтирани, най-малко посредством прекъсване на центровете на разяждане. Ръждата е нещо, което може да бъде преодоляно, само че доста мъчно. Във всеки случай, в един миг паричните инжекции за битка с ръждата ще надвишават всички рационални граници. Ремонтът на каросерия, уви, коства скъпо.

Но би трябвало да сте наясно и с още едно нещо. Продаването на ръждясал автомобил няма да е елементарно. Ето за какво е извънредно значимо да разпознаем корозивния развой сега, когато той занапред стартира. След това ще би трябвало да извършите сложен избор: битка с ръждата или подмяна. Важно е да запомните и разберете: корозията е естествено събитие за по-голямата част от актуалните коли на възраст над 7 години. Потърсете наслойка във вдлъбнатината на аварийното колело, по " роговете ", в дренажните системи, в двигателното поделение, по ръбовете на багажника, по капаците, по арките на колелата и по праговете. Има ли я - сменяйте.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР