Рано е за оценки, но при някои нови кметове се

...
Рано е за оценки, но при някои нови кметове се
Коментари Харесай

Новите кметове май са по-зле от старите. Ах, мирише в кабинета! не говори за висока класа

Рано е за оценки, само че при някои нови кметове се виждат неприятни черти

Твърде рано е за оценки на новите кметове от ПП-ДБ. Но има неща, за които не може да се чакат 100 дни - просвета на държание, връзка, (само)усещане за какво-как, доколко следва (да се направи)... Те са базата, която предопределя освен въпросните дни, само че и ръководството по принцип. Затова е добре тези кметове да се поправят в точния момент, в случай че в действителност ще носят смяна, написа вестник  

Иде тирада за забележимите и невидими влакна, изграждащи това, което наричаме  " равнище на държание ".  Или пък " висока летва ", " ниска летва ". При все, че завареното завещание изисква време за ориентировка, все още не се загатва за висока класа:

Кметът на Варна Благомир Коцев се оплака, че кабинетът му в общинската постройка миришел неприятно. Стените - надрани. Портретът на Левски бил немарливо закачен зад вратата. Вече - висял против него. Кметът на Благоевград Методи Байкушев простена, че... картините в кабинета били изчезнали, тежка  миризма на цигари се била пропила. А, и портретът на Левски, да не забравим - поставил го персонално.

И на двамата излиянията бяха сътворени идентично - във " Facebook ". Колко тъкмо наблюдателната аудитория следва да е наивна, с цел да не вдене, че идва тирада за общ пиар метод? При това немного интелигентен -  надалеч от значимите въпроси,  чрез примитивна тематика по отношение на примитивни фенове? Въпросите са реторични. Но жанрът " Воня и картини " бе обогатен и с IT eлемент. Байкушев: " Поредица от кметове не са употребили компютър ". Коцев: " Параметрите на доста от компютрите не дават отговор на минималните условия за инсталиране на Windows 10 и Windows 11 ". Все отново най-интригуващо остана по какъв начин тъкмо са надрани стените (от мъжки нокти ли, женски, скотски...). И степента, в която разсейват отговорните люде.
 Факсимиле от обявата във фейсбук на новия варненски кмет
В общи линии Коцев се справи с тежкия вихър на 18 и 19 ноември. Но той несъмнено сгафи с премълчаното желание да удължи бедственото състояние до 3 декември. Не загатна обществено две стои заповеди. До ден сегашен не е обяснил нищо по въпроса, въпреки че продължителността на едно бедствено състояние е директно свързано с това кой, по какъв начин, какъв брой харчи публични пари - а Коцев от заран до вечер се кълне в бистрота.

Байкушев пък, точно на снежната бура на 26-и, се обърна към съгражданите си по този начин: " Вечеряйте прелестно и спете умерено ". Имало кой да се грижи към този момент за тях!  Малко по-късно токът спираше, деца и възрастни от община Благоевград бяха откъснати от света.

Преди благоевградчани да седнат и похапнат, се случи друго. За него нямаше " Да ви е сладко! " - за ръководител на общинския съвет бе избран Радослав Тасков (ВМРО). Той  оглавяваше органа през всичките кметски мандати на ГЕРБ -  в съюз с партията. А при избирането му в този момент ПП-ДБ не издигна кандидатура. Нямаше кумова срама. Освен това персонално Байкушев постави за заместител по образованието и бизнес развиването (чудничък ресор) Боряна Шалявска - семейството е доста известна в града като прекомерно близка до някогашния кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов. Край морето пък със зам.-кметовете се играе тука има - тука няма. Липсват публично обявени нови имена. Което не пречи на някогашния зам.-областен шеф Павел Попов повърхностно да си " чукне " на фейсбук профила длъжността. А във вторник в прессъобщение за бедственото състояние апропо да бъде упоменато, че зам.-кмет е и Диан Иванов (познат като юрист на сдружението на Коцев в комплекс " Хоризонт " ). На фона на това, ето че, на първа линия са част от старите зам.-кметове. Борят бедствието, в това число отговорникът за митичната варненска инфраструктура Христо Иванов. Въобще във Варна стават едни неща, дето не са за разправяне - необятно в града се коментира  неналичието на кметски екип, на прииждащ безпорядък.

Чува се даже по какъв начин кметът към този момент сколасал да се оплаче на началници в София, задето локални публицисти не го харесвали. Следва да се повтори - рано е за оценки. Доста има да се рие след предходните ръководства във Варна и Благоевград. Но без нрав и класа, най-вече новите кметове да се заринат в своя купчина.

На някого всички тези рецензии може да му се костват дребни. Но мотивът е поднесен тъкмо от въпросните лица. Впрочем, Коцев бе областен управител, Байкушев - народен представител. Не наподобява да са без информация, данни. Още от преди вота от тях се чакаха разкрития за далавери, корупция. Все още -  съответни стратегии за ръководство, екипи

Вместо това - " Ох, мирише! ".

В Пазарджик ръководител на общинския съвет бе определен преди малко. В София няма още. Тоест кметовете там все още не ръководят напълно. Затова към този момент следва да бъдат пощадени от рецензия. И въпреки всичко, не може да се подмине, тъкмо по отношение на общинския съвет, че Васил Терзиев не съумява да изясни добре за договарянията за ръководител - търсят ли се разнообразни от Борис Бонев разновидности за да проработи органа и тъй наречените

На финала конкретизиране. Доктрината " Воня и надрани стени " може и да е сполучлива - предизвиквайки трогване в структурите на ПП-ДБ-лели и тонове безвъзмездни или платени възхищения в мрежите. Но е фал на старта съгласно всеки естествен, среднокултурен и разумен човек. За по-взискателните е засегнатост.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР