Рано е за оптимизъм за разхлабване на мерките у нас.

...
Рано е за оптимизъм за разхлабване на мерките у нас.
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: Рано е за оптимизъм за разхлабване на мерките у нас

Рано е за оптимизъм за разхлабване на ограниченията у нас. Това сподели за Нова телевизия акад. Богдан Петрунов от Българската академия на науките.

„ Без всеобща имунизация и преболедуване, не може да се приказва за анулация на противоепидемичните ограничавания. Не би трябвало да се отпускаме в битката с вируса. Въздържам се от прогнози, че пандемията е към своя край. Няма по какъв начин това да се случи, в случай че най-малко 80 на 100 не са имунизирани в международен мащаб. Европа върви добре в това отношение, само че страните в Африка са с имунизационни равнища под 10%. Това основава предпоставки за възпламеняване на нови огнища на вируса и нова разновидности ", сподели акад. Петрунов.

" Важно е да се знае, че бустерната доза покачва с 20% повече качеството на обезвреждащите тела в организма при Омикрон. Двете дози да вземем за пример не покачват отбраната повече от 50%. Бъдещето на вируса е да бъде деградиран до нещо сходно на грипа, с годишна имунизация против него ", добави още акад. Петрунов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР