Рано е да се прави оценка на законодателните изменения в

...
Рано е да се прави оценка на законодателните изменения в
Коментари Харесай

Бурмистрова: Рано е за оценка на измененията в Газовата директива


Рано е да се прави оценка на законодателните промени в Газовата инструкция на Европейски Съюз и въздействието им върху „ Северен поток 2 “, защото могат да бъдат импортирани още ремонти, само че във всеки случай става въпрос за не огромен сектор от плана, съобщи ръководителят на „ Газпром износ “ Елена Бурмистрова в Деня на вложителя на газовия тръст.

„ Според мен, към този момент е прибързано да се дават дефинитивни мнения, оценки, защото, както е известно, не съществува ред за използване или най-малко подобен не ни е прочут “, сподели Бурмистрова в отговор на въпрос по какъв начин „ Газпром “ прави оценка последните законодателни начинания на Европа в енергийния пакет и въздействието им върху „ Северен поток 2 “, осведомят съветските организации.
„ Нещо повече, при започване на март ще се състои съвещание на съвета по превоз и телекомуникации и енергетика и е допустимо да бъдат импортирани още спомагателни ремонти. Във всеки случай, разбираме, че приказваме за доста нищожен сектор от територията. Това е даже под 20 километра “, добави тя.

По думите на Бурмистрова, „ Газпром “ резервира проектите си за стартирането на плана „ Северен поток 2 “ през четвъртото тримесечие на 2019 година Според показаната презентация, общата подготвеност на плана все още се прави оценка на 30 %.
Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби с потенциал от 55 млрд.куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Европейската комисия предложи през ноември 2017 година да бъдат направени ремонти в Газовата инструкция на Европейски Съюз, отнасящи се от и до газопроводите и за трети страни. В частност става въпрос за използване на разпоредбите на Третия енергиен пакет и върху морските сектори от газопроводите. През февруари тази година представителите на Съвета на Европейски Съюз, Екологичен потенциал и Европейска комисия съгласуваха компромисен вид на поправките. Според нето новите и настоящи газопроводи от трети страни за Европейския съюз в териториалните морета на страните от Европейски Съюз би трябвало да дават отговор на избраните правила, които в този момент се отнасят и за сухоземните газопроводи. Става въпрос за разделянето на активността по рандеман от превозване на газ, опцията за достъп на трети страни, както и установяването на цени. Съответно се оферират няколко схеми за изключения от новите правила на директивата, които се отнасят за периодите на деяние. Различават се според от това дали газопроводът е нов или към този момент действителен. Предлага се също по този начин решението за изключение от разпоредбите да се взима от страната, на чиято територия излиза (входна точка) газопровода.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР