Рано е да се коментира кой ще оглави новосъздадения антикорупционен

...
Рано е да се коментира кой ще оглави новосъздадения антикорупционен
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Рано е да се коментира кой ще оглави новосъздадения антикорупционен орган

Рано е да се разяснява кой ще оглави новосъздадения антикорупционен орган, обществените процедури по избора на ръководител и членове предстоят. Това сподели в предаването ”Неделя 150 ” Данаил Кирилов от ГЕРБ, ръководител на правната комисия в Народното събрание.
Не политическото, а професионалното наличие на претендентите ще бъде тяхно предимство. Опитът в тази работа също би трябвало да го ценим като предимство, съобщи той. В коментар по гласуването на антикорупционния закон след ветото на президента Кирилов уточни: " Единствено Българска социалистическа партия не гласоподаваха за този закон, което ясно сочи кой е срещу битката с корупцията, кой има интерес да се саботира, кой не желае да се върне топката обратно във времето и да се откри истината за прехода, кой има интерес да държи в политически чадър и историята ни, и бъдещето ни. Само Българска социалистическа партия гласоподава против. "

Запитан какво би било несъмнено като триумф на новия антикорупционен орган Данаил Кирилов посочи: За мен най-важно е да се възвърне доверието в закона, в справедливостта, в държавната власт. Ако се създадат съществени стъпки в работата на този орган, ще има изгода и за България и по повод мониторинговия развой с европейските ни сътрудници. Данаил Кирилов дефинира началото на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз като сполучливо, а по думите му митингите, съпътствали началото на европредседателството на страната ни, са мероприятия, целящи предумишлено да основат чувство за неустойчивост и проблеми в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР