Рано е да се каже какви ще бъдат заключенията в

...
Рано е да се каже какви ще бъдат заключенията в
Коментари Харесай

ЕК: Рано е да се каже дали очакванията на Турция за преговорите за присъединяване ще бъдат оправдани

Рано е да се каже какви ще бъдат заключенията в упования отчет на Европейската комисия за страните претенденти за присъединение към Европейски Съюз и дали ще бъде допустимо развиване, на каквото Турция се надява. Това съобщи през днешния ден представител на Европейска комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван с изразеното гледище от турския президент Реджеп Ердоган за обновяване на договарянията с Анкара и обвързването на въпроса с приемането на Швеция в НАТО.

Държавите от Европейски Съюз взимат решения за идващите стъпки по процеса на разширение съгласно отчетите, които Европейска комисия приготвя, разясни представителят. Работата по новите отчети продължава, чакаме да ги представим през октомври. Така страните ще продължат разискването на идващите стъпки, посочи той.

Турция е претендент за присъединение и доста значима за Европейски Съюз страна. Трябва да преглеждаме този въпрос по-шороко, в това число като имаме поради създадените неотдавна избори. Предстои Съветът на Европейски Съюз по външни работи да разиска връзките с Турция, добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР