Рано е да се каже дали на 18 май ще

...
Рано е да се каже дали на 18 май ще
Коментари Харесай

Работодателите: Рано е да се каже дали на 18 май ще има протест или не


Рано е да се каже дали на 18 май ще има народен митинг или не, обявиха представители на работодателските организации. Добри Митев от БСК съобщи, че следва среща на Кирил Петков с представители на превозвачите.

„ Този митинг беше провокиран от няколкомесечните старания да реализираме разговор с държавното управление и дружно с държавните институции да намерим трайно стабилно решение за усмиряване на цените на електрическата сила и природния газ, както и да обсъдим проблемите на превозвачите “, сподели още Митев.

По-рано в Министерски съвет Кирил Петков разгласи, че страната ще компенсира бизнеса с 80% за изразходван ток над 200 лева на мегават. По отношение на природния газ сделката е, че страната ще компенсира разликите за месец май и вероятно за юли съгласно цената на газа за април.

„ Исканията на работодателите все още считаме за изпълнени. Един митинг не би бил състоятелен “, добави Митев.

Работодателските организации оповестиха, че ще останат в протестна подготвеност. „ Докато не забележим, че има съгласие и държавното управление не се вслушва в рекомендациите на тези организации, ние ще бъдем в протестна подготвеност “, сподели Кирил Домусчиев.

По думите му в случай че митингът на 18 се състои, на него се чакат близо 30 хиляди души.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР