Рано е да се говори за имена, има редица предположения

...
Рано е да се говори за имена, има редица предположения
Коментари Харесай

Асена Сербезова не потвърди, но не и отрече, че е номинирана за здравен министър

Рано е да се приказва за имена, има редица догатки и те се въртят в публичното пространство. Решението ще е на съдружните сътрудници и Народното събрание. Така ръководителят на Българският фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова отговори на въпрос дали е номинирана за министър на опазването на здравето в предстоящ съдружен кабинет на " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

В следствие на съответни въпроси по проблеми от бранша тя отговаряше деликатно като предстоящ министър. Попитана, дали би напуснала зоната си на комфорт, с цел да стане министър, Сербезова отговори, че постоянно, когато е предприемала сходен ход се е придвижвала напред.

Тя уточни, че за един министър е значим екипа. Сербезова добави, че с изключение на съответни ограничения против пандемията от COVID-19 е значимо да има и средносрочни и дълготрайни цели, като тази да се изследва за какво България е преди всичко по обща смъртност измежду страните от Европейски Съюз.

Сербезова уточни, че преди вземането на всяко значимо решение - за построяването на детската болница или за преструктурирането на лечебните заведения, би трябвало да се прави разбор и има съвещания с специалистите и съсловните организации. Крайната цел е всяко решение да води до надграждане, сподели Сербезова.

" В последните години се видя, че механичното привнасяне на опит и привнасяне на решения не е удачно. Механичното решение за каквото и да било води до проблеми ", е нейното мнение.

Що се отнася до ръководството на рецесията от CОVID-19 Сербезова е на мнение, че през цялото време решенията по нея е трябвало да бъдат комуникирани по-добре. Както е известно ръководителя на Българския фармацевтичен съюз беше съдена и оправдана за всяване на суматоха, поради изявленията, в които предизвестява, че има липса на значими медикаменти, нужни за лекуването на заболели с COVID-19.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР