Ранни симптомиАко забравяте имената на близките и губите вещи, може

...
Ранни симптомиАко забравяте имената на близките и губите вещи, може
Коментари Харесай

Паметта не трябва да отслабва с възрастта

Ранни признаци
Ако забравяте имената на околните и губите движимости, може да става дума за Алцхаймер

Лекари, работещи със свързани с възрастта увреждания на когнитивните функционалности, предизвестяват: обикновено паметта би трябвало да се усъвършенства с всяка година, в която живеем. Хипокампусът, частта от мозъка, виновна за когнитивните качества и паметта, е една от дребното области на мозъка, които могат да бъдат „ напомпани “. Колкото повече го натоварваме, толкоз по-добре работи и толкоз е по-способен. Следователно паметта би трябвало да става по-добра, колкото повече и по-активно я използваме.

Ако вие самите или вашите по-възрастни близки започнете да се оплаквате от забравяне, би трябвало да се консултирате с невролог, тъй като ранните стадии, когато ходът на заболяването на Алцхаймер може да се забави, са сложни за различаване: те са прикрити като отмалялост, забравяне и заплеснатост. Когато признаците станат прекомерно забележими, е доста по-трудно да се помогне.

Всеки може да обърка имената на околните. Но в случай че имаме работа с начален синдром на Алцхаймер, тогава всякога лишава от ден на ден и повече време, с цел да запомните вярното име, а неуспехите могат да причинят от ден на ден и повече отчаяние.

Един от най-тревожните признаци е, в случай че вашите близки стартират да се губят на познати и нормални места. Да се ​​изгубите по пътя към магазина, който преди сте посещавали един път седмично, или да загубите ориентировка за малко време в двора са признаци, които изискват незабавна здравна помощ. Те са присъщи за заболяването на Алцхаймер и нямат нищо общо с нормалните прояви на възрастта.

Дълги „ замръзвания “ в опити да си спомните забравена дума, потреблението на изцяло несъответствуващи думи и даже измисляне на лични - всичко това може да е симптом на започващо заболяване. Друг симптом, който ще помогне да се разграничи свързаната с възрастта давност от заболяването на Алцхаймер е, че индивидът в последна сметка си спомня думата и не изпитва усложнения с нея в бъдеще.

Ако вие или някой ваш непосредствен сте почнали все по-често да забравяте неща на непредназначени за тях места (например ключове във фризера), това е причина да се консултирате с доктор. Издайнически знак е способността в последна сметка да си спомните къде сте поставили ключовете си - колкото по-често можете да вършиме това, толкоз по-големи са възможностите да става дума за естествена обвързвана с възрастта давност. Но в случай че резултатът не е във ваша изгода, би трябвало да се консултирате.

Въпреки че стареенето отслабва нашето внимание и памет, нормално не визира способността ни да се оправяме с познати задания, като инспекция и заплащане на сметки или подготвяне на познати ястия. Но заболяването на Алцхаймер ни лишава от способността да управляваме рутината и краде уменията, които сме развили през живота си. Някой от обичаните ви хора е спрял да се оправя с нормалните задания? Консултирайте се с доктор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР