Ранените при земетресението с магнитуд 7,2, разтърсило Източен Тайван, надхвърлиха

...
Ранените при земетресението с магнитуд 7,2, разтърсило Източен Тайван, надхвърлиха
Коментари Харесай

След опустошителния трус в Тайван: Спасителите търсят оцелели сред отломките

Ранените при земетресението с магнитуд 7,2, раздрусало Източен Тайван, надвишиха 1000, само че броят на починалите остава неизменен - девет. В неопределеност остават 42 служащи, които пътували към хотел в народен парк, съобщи Ройтерс.

Тайванската пожарна заяви, че броят на ранените е повишен на 1038, а този на ранените се прави оценка на 48, като в него влизат 42-та хотелски чиновници.

Трусът, който беше най-силният за последните 25 години, раздруса острова през вчерашния ден сутринта, тъкмо когато хората се приготвяха за работа и учебно заведение. Епицентър на земетресението стана отдалеченият и рядко обитаем източен окръг Хуалиен. Сгради се разклатиха застрашително и в столицата Тайпе, само че вредите и нарушаванията в ежедневния темп на града бяха минимални.
Снощи щабът на аварийно-спасителните служби заяви, че в този момент първостепенна задача за тях е издирването на изчезналите хотелски чиновници, които пътували към клисурата Тароко, едноименен народен парк. Властите имат намерение да изпратят дронове и хеликоптери, които да се включат в издирвателната интервенция и да им пуснат от въздуха хранителни запаси, в случай че бъдат открити. Други, които се оказаха блокирани, последователно биват откривани и отвеждани в сигурност.

Хеликоптер избави шестима души, които бяха блокирани в минодобивен регион, заяви пожарната. Предсрочно беше възобновено и придвижването на влакове за Хуалиен, въпреки дребна гара северно от града да остава затворена поради разрушенията по нея, заяви локалната железопътна администрация.
В град Хуалиен, където издирването на блокирани хора в постройките завърши, някои хора прекараха нощта навън предвид на десетките вторични земетресения, които раздрусаха региона.

Петдесет и две годишна жена, показала се единствено с фамилното си име, сподели, че се е настанила в палатка във краткотраен център за настаняване, ситуиран на спортна площадка, тъй като е била прекомерно уплашена да спи в жилището си, където по думите ѝ сега е цялостна " неразбория ".

" Вторичните земетресения бяха ужасяващи. Не стопират. Не дръзвам да дремя вкъщи ", сподели тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР