Ранени са 640 цивилни, 117 от които са загинали от

...
Ранени са 640 цивилни, 117 от които са загинали от
Коментари Харесай

ДНР: От началото от началото на специалната военна операция на територията на републиката са загинали 117 цивилни

Ранени са 640 цивилни, 117 от които са починали от началото на специфичната военна интервенция на територията на Донецката национална република (ДНР). Това сподели заместник-ръководителят на Народната милиция Едуард Басурин в ефира на телевизия " Россия-24 “, оповестява ТАСС.

" От началото на специфичната военна интервенция на територията на Донецката национална република са убити и ранени 640 души, 117 починали, четирима от тях са деца, а още 42 са ранени. Има 46 ранени деца ", добави още Басурин.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изгубили 36 души в боевете с Народната милиция на ДНР през миналото денонощие, сподели Басурин.

„ От началото на днешния ден наши военнослужещи са умъртвили 36 украински националисти, четири номадски 120-милиметрови минохвъргачки, две бронирани машини и три камиона “, сподели той в изказване, публикувано от пресслужбата на ведомството за защита на републиката.

Басурин добави, че Народната милиция е заловила една БМП и две бронирани машини.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската национални републики те оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР в сходство с техните конституции в рамките на Донецка и Луганска области при започване на 2014 година На 24 февруари Путин, в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ, разгласи специфична военна интервенция. ДНР и ЛНР започнаха интервенция за освобождение на своите територии, които бяха под контрола на Киев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР