Ранен турист, паднал в дере в планината Беласица, вече е

...
Ранен турист, паднал в дере в планината Беласица, вече е
Коментари Харесай

Спасиха ранен турист в Беласица

Ранен екскурзиант, паднал в дере в планината Беласица, към този момент е свален от планинските спасители от Сандански и Благоевград. Близо 20 часа траяла тежката среднощна акция, която завърши наред.

Едва на разсъмване съумели спасителите да тръгнат с потърпевшия надолу към село Самуилово. Туристът ще бъде свален от планината в относително положително положение.

" Акцията мина доста мъчно. Самият терен, по-който се спуснаха спасителите, е най-труднодостъпният в цялата планина Беласица. Туристът е паднал в дере, пързалял се е по замръзналия сняг. Мъжът има недоволства в крайниците и ребрата. С него е бил още един екскурзиант ", изясни кметът на Самуилово Кирил Стоянов, който също взе участие в избавителната акция.

Вчера към 11 ч двама другари тръгнали на преход през хижа " Конгур " по билото на Беласица. Единият се подхлъзнал и паднал в дълбока бездна. Приятелят му подал сигнал до ПСС.

Към мястото се отправили няколко екипа планински спасители. Стигнали до него през нощта. " Теренът е извънредно тежък. Наложи се да се спускаме с въжета, с цел да стигнем до него. Ако имаше хеликоптер, щеше да стане доста по-бързо ", разясниха спасителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР