Ранен при обстрел българин, доставящ хуманитарна помощ в Украйна, е

...
Ранен при обстрел българин, доставящ хуманитарна помощ в Украйна, е
Коментари Харесай

Почина ранен при ракетен обстрел българин, доставял хуманитарна помощ в Украйна

Ранен при обстрел българин, доставящ филантропична помощ в Украйна, е умрял в болничното заведение в Харков. Това излиза наяве от изявления във Фейсбук на негови съратници, с които са доброволци в Украйна.

Екипът на " Капачки за бъдеще " е измежду бойното поле в украинската страна, с цел да даде филантропична помощ от България.

" Нашият другар Саша Андреев , който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за филантропична помощ, умря! Нека имаме в молитвите си неговите близки: брачна половинка Ирина, наследник Руслан , дъщери Дарина и Диана , както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано дружно и образеца му на отдадено служение! Всички ние тъжим за следващия лишен живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението! ", написа Стоян Славчев.



Пастор Ангел Пилев, който е измежду екипа, ударен от минохвъргачка , написа: " Нашият брат, другар и съработник Саша нощес издъхна в болничното заведение в Харков. Един заслужен и добър човек беше подло погубен от съветски снаряд, отговорен само за това, че се пробва да оказва помощ на потърпевшите от войната.бПочивай в мир, Саша, ще се забележим още веднъж в Славата на нашия Господ! ".



Преди близо седмица, автомобилът на „ Капачки за бъдеще “, с който доставяха филантропична помощ в Украйна, беше ударен от минохвъргачка. При случая беше ранен екипът на сдружението, в това число създателят ѝ Лазар Радков, който обаче като по знамение се избавя без провали – дребен шрапнел се забива през якето му , само че бронежилетката го стопира от по-тежки пострадвания.

" Удариха ни с минохвъргачка . Мината падна и детонира някъде 2-3 метра пред и леко вляво пред буса. Шофьорът получи два шрапнела в лявата половина на торса. Шрапнел счупи лявата ключица на този вдясно от водача. Момчето зад мене получи прорезни рани на над 10 места по лицето от пръснатото странично стъкло. Аз се снабдих с малко късче от шрапнел, пробило ветровката и спряно в якето евентуално от презрамката на бронята изпод ", описа Радков преди седмица в своя Фейсбук профил.





 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР