Ранди Пичфорд, дизайнер и шеф на Gearbox Software, е сред

...
Ранди Пичфорд, дизайнер и шеф на Gearbox Software, е сред
Коментари Харесай

Кой открадна 3 млн. долара от създателя на Borderlands?

Ранди Пичфорд , дизайнер и началник на Gearbox Software, е измежду жертвите на лъжец, присвоил от него над 3 милиона $. Историята звучи като нещо, което за жалост сме привикнали да виждаме по нашите лични географски ширини.
33-годишният Джон Райт Мартин е бил личен помощник на Пичфорд. Полицията го разказва като обаятелен шарлатанин с усет към лукса , който харчи с лекост непознати пари. Оказва се, че измежду тях са към 3 милиона $ от персоналните спестявания на огромния дизайнер. Той и брачната половинка му открили, че нещо не е в ред, когато се оказало, че не могат да посрещнат избрани отговорности по заплащания.

Първоначално Мартин напуснал и основал лична компания за интериорен дизайн с обещанието, че ще се разплати. Още първият му чек за половин милион $ обаче се оказал недействителен.

При заплата от 45 000 $ като помощник на началник на Gearbox Software, мошеникът харчел с цялостни шепи, плащайки сметката на всички в заведенията и дарявайки 5-цифрени суми.

В момента той се укрива и с решение на съда от 28 август би трябвало да върне още над 2 милиона $ на Ранди Пичфорд. Адвокатът му няма визия къде е и в какво положение е в този момент.

Важно е да отбележим, че всички тези пари са част от персоналното положение на дизайнера, тъй че самото студио не е застрашено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР