Рамзан Кадиров, лидерът на Чеченската република, обяви пълното освобождаване на

...
Рамзан Кадиров, лидерът на Чеченската република, обяви пълното освобождаване на
Коментари Харесай

Кадиров се хвали с контрол над летището в Северодонецк

Рамзан Кадиров , водачът на Чеченската република, разгласи цялостното освобождение на летището и промишлената зона в Северодонецк в ЛНР.

Съобщението си той прави в канала си в Telegram. Според Кадиров летището се разчиства и цялата му територия е под надзор.

Чеченският водач заяви също, че от територията на завода " Азот " в Северодонецк са освободени 800 цивилни . Припомняме, че към този момент един път,.
 Заповед от Киев: Изтегляме се от Северодонецк
Заповед от Киев: Изтегляме се от Северодонецк

Донбас е съществена цел на военната експанзия на Путин

В утринния брифинг на съветското Министерство на защитата изключително внимание се обръща на известие за 64 батальон 103 бригада на териториалната защита на Украйна , който е бил дислоциран в Лвов, само че е отказал да замине за региона на бойните дейности в Донбас . Игор Конашенков, представител на съветското МО, особено декларира, че подразделения на териториалната защита не престават да отхвърлят да изпълнят поставените им задания.

Според сводката от тази заран съветската войска е нанесла удар с точно ориентирано оръжие по цех в Константиновка в Донбас , като е съумяла да отстрани до 80 полски наемници с военно съоръжение , в това число системи " Град ". С високо точно оръжие е нанесен удар по цинковия зовад " Мегатекс ".

Конашенков регистрира и че единствено за един ден в региона на Николаев са били унищожени повече от 300 украински военнослужещи и задгранични наемници, както и 35 единици тежко въоръжение.

Руските военни са унищожили 10 украински артилерийски взвода в региона на Донецк - обитаемоте места за които се приказва са регионите на Курахово, Украинск, Новоселовка II, Воздвиженка и Яснобродовка.

" Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията удариха жива мощ и военна техника в 284 региона, два склада за муниции и ракетно и артилерийско въоръжение край Волчаровка в Луганската национална република ", сподели още Конашенков.

По негови данни въздушните, ракетните и артилерийските удари са унищожили над 780 украински военнослужещи , осем танка и други бронирани бойни машини, три бойни машини Uragan MLRS, 10 полеви артилерийски и минохвъргачни оръдия и 13 специфични автомобила.

Освен останалата военна техника се показва, че са били унищожени и 21 украински безпилотни летателни апарата, няколко от които и над Змийския остров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР