Рамковите програми бяха започнати по време на нашия кабинет, а

...
Рамковите програми бяха започнати по време на нашия кабинет, а
Коментари Харесай

Асен Василев: Всеки път, когато България е правила компромис с ценностите е следвала национална катастрофа


Рамковите стратегии бяха стартирани по време на нашия кабинет, а служебното държавно управление ги довърши. Сигурно сме създали неточности, само че има няколко основни неща, от които страната се развива. Направихме бюджет и актуализация на бюджета. Показахме, че в България може да се води естествена обществена политика, при която да се подвигат приходите и хората да живеят по-добре. Това се случи без да се покачва внезапно бюджетният недостиг. Служебният кабинет замрази тази обществена стратегия. Това съобщи съпредседателят на „ “ (ПП) и някогашен финансов министър в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Ние споделяме, че без да подвигаме налозите и бюджетния недостиг, успяхме да проведем естествена обществена политика. Това е Европейски Съюз “, акцентира той.

„ С Демократична България вървят доста дейни диалози. Това, което би трябвало да се случи в България е, че няма по какъв начин едни хора да са доста добре, а други доста зле и страната да върви напред. Ако имаме несъответстващо възнаграждение, обучение и опазване на здравето няма по какъв начин фрагментите да не бягат в чужбина. Всичко можем да си го позволим, тъй като идват едни огромни пари от Европейска комисия “, изясни Василев.

„ Не става дума за неприятните против положителните, а в каква България желаеме да живеем. Ние живяхме в една страна от латиноамерикански вид. Ние се борим, тъй като желаеме България от европейски вид. Оттук нататък е въпрос на действителни дейности кой желае да съгради такава България. В Народното събрание видяхме бламиране на законите за застраховането, еврото и отбраната на дамите от принуждение “, съобщи някогашния финансов министър.

Той напомни, че българските компании са били подкрепени с бюджетите за Коронавирус и с енергийните помощи. Той настоя, че би трябвало да се направи нещо сходно по стратегиите „ Джеръми “ с по-ниски лихви. Следващото нещо, което ще удари бизнеса ще са високите лихви, предизвести той.

„ Всеки път, когато България е направила компромис с полезностите е следвала национална злополука. Компромисът е хубаво нещо, само че той може да се направи, в случай че има общо виждане къде страната би трябвало да бъде “, сподели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР