$Рамаяна, Рамаяна, пленник съм на любовта. В твоя плен ще

...
$Рамаяна, Рамаяна, пленник съм на любовта. В твоя плен ще
Коментари Харесай

Орхан Мурад: Да го ду*ат тези, които ме критикуват!

$Рамаяна, Рамаяна, заложник съм на любовта. В твоя плен ще съм, до момента в който умра… " – няма по какъв начин да сте не запомнили тази ария, това беше един от най-големите шлагери в зората на поп фолка. Изпълнителят на парчето Орхан Мурад имаше и доста други сполучливи части в тогавашния си репертоар, след които и прелестни балади, а албумът му " Ах, дами " се изтъргува в стотици хиляди тираж. 

Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Преслава и Галена, незрящият Орхан отстъпи позиции в шоубизнеса, само че през 2017-а името му още веднъж за завъртя мощно в публичното пространство. Заслугата за възродения интерес към особата му бе на щерка му Сузанита. Чаровната и сексапилна тийнейджърка направи същински взрив със скандално държание и нецензурни песни и през днешния ден е най-обсъжданата ни млада звезда. 

Впрочем от 3-4 месеца и самият Мурад изправя косите на пуританите с мръсни текстове в свое осъществяване. Голям шлагер стана парчето му " Де бре де “, а от броени дни в интернет натрупа известност и " Ирена “. " Вас ис дас? Зад розовия шубрак се спотайва дойче педера*т “, се пее в новия му шлагер. Ето какви забавни пояснения показа артистът в изявление за вестник " Уикенд “. 

- Г-н Мурад, за песента си " Де бре де " отнесохте много критики… 

- Не ми се разяснява тази тематика. Не ме интересува кой какво споделя или написа по въпроса, не съм чел рецензиите. Хубавите ми песни – а аз имам доста такива, в това число и чудесни балади, националното радио и телевизия не желаят да ги пускат. Вие знаете ли, че за първи брачен танц доста младоженци избират " Хиляди слънца “? Десетки мои песни останаха във времето като евъргрийни. Защо не ги въртят по медиите? Слагат ме под общ знаменател, а пък аз с части като " Де бре де “ ги ругая, показвам обществено гнева си. Наистина повече въобще не ми се приказва за това. Казах задоволително.  

- Кажете най-малко ще има ли още песни като " Де бре де "? 

- Да, да, ще има. Дори тези дни излезе втората. Ще има и трета такава ария. Пускам ги в моя канал в YouTube. Един тип споделям: Като не щете мира, на ви брадва! На никой нищо не съм взел, на никой нищо не дължа! Всяка вечер имам участия из страната, което е най-важното. Така, че общо взето да го духат тези, които ме подлагат на критика! И медиите да го духат, и всички да го духат! Като споделям всички, имам поради тези, които са негативно настроени. 

- Не ви ли се желае да извършите отново някоя стойностна балада? 

- Ако сътворя една доста стойностна балада и я предложа на някой от продуцентите, ще ми кажат, че няма да стане шлагер, тъй като текстът не е съвременен. А я направи кючек с крепък текст, с прекрасен клип, с голи мацки и неприкрити порно сценки - тогава няма да имаш проблеми. Не ми харесва да е по този начин, само че това е ситуацията. Надявам се, че ще пристигна време, когато същинското изкуство ще заеме полагаемото му се място в бита на хората. Искам да има значение кой какъв брой може да пее, да свири, да прави текстове и музика.  

- Подкрепяте ли щерка ви Сузи за предизвикателните й песни и клипове? Мнозина оповестиха държанието й за скандално… 

- Подкрепям я за безусловно всичко. Тя не прави нищо, което да е табу в шоубизнеса. Най-много се хващат за това, че е на 15 години. Е, предходната година беше на 14, следващата година ще на 16, а след 3 години - на 18. Има хора, които се вършат на възмутени от щерка ми, само че в случай че я срещнат, ще й желаят подпис. 

- Да разбираме ли, че нищо от държанието и творчеството на щерка ви не ви тормози? Все отново сте й родител…

- Кое да ме тормози? Че детето ми е изобретателно и настойчиво гони задачата си да се наложи трайно в шоубизнеса ли? Пак споделям, напълно стоя зад щерка ми Сузи. Съпругата ми също. Като родители би трябвало да поддържаме детето си. 

- Вече имате дует със Сузанита - песента " Открихме сезона " … 

- Има много добра гледаемост клипът в канала ми в YouTube. " Открихме сезона " в действителност е възобновената моя ария отпреди 20 години - " Хайде на море ". Ще имаме и още части, бъдещето е пред нас. 

- Какво мислите за днешните чалга реализатори? 

- Всеки си прави кариерата, както и колкото може. Набляга на това, с което най-добре го одобряват - с външен тип или с друго. Има ли аудитория, всичко е наред. 

- Каква музика слушате в дома и колата си? 

- Слушам класическа за релакс. Друга музика не си пущам. Любими са ми творбите на Моцарт и Шопен. Релаксирам и с четене.  

- Помагате ли в домакинската работа на жена си? 

- Помагам много, давам препоръки за гозби, тъй като кулинарията ми се отдава. Като се върнем от път и ще имаме посетители, се захващаме и двамата небрежно да приготвим всичко. Аз върша салатите, а Шени - главните ястия.  

- Някога имал ли сте проблеми с досадни обожателки? Съпругата ви ревнува ли ви? А вие нея?

- Получавал съм хиляди писма с благодарности и похвали за мои песни. Много  пъти в имейли фенове ми споделят живота си - по какъв начин са се оженили с моите песни, по какъв начин постоянно на гурбет слушат музиката ми… Жена ми до момента е нямала мотиви за ревнивост. Даже от време на време сама ми е слагала ръцете на дупетата и гърдите на колежки, с цел да ги пипна, да ги видя (смее се). Тя също не ми е давала мотиви за подозрения. Ревност в рамките на любовта постоянно може да съществува, само че не е добре, в случай че е в нездравословно количество.      

- Като изключим казуса ви със зрението, по какъв начин сте със здравето? 

- Живея рационално и се храня здравословно в дните, в които не съм на път. Общо взето не пресилвам с нищо нездравословно и знам по какъв начин да почиствам организма си от токсините на всекидневието. Преди всичко пия доста чиста вода – тази в дома ми е единствено Н2О молекулата. Препоръчвам на всички да вършат като мен. 

- Обиждате ли се от вицове за вас? 

- Вицовете по принцип са хубаво нещо. Не ми харесват обаче тези, които уронват честа и достолепието на човек. Не бива да се позволяват насмешки с хора като мен, тъй като никой не е застрахован от ослепяване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР