Рамадан Аталай, Йордан Цонев и Джевдет Чакъров от ДПС са

...
Рамадан Аталай, Йордан Цонев и Джевдет Чакъров от ДПС са
Коментари Харесай

Професия политик: Вижте кои са рекордьорите по участия в парламента

Рамадан Аталай, Йордан Цонев и Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи са рекордьори по участия в парламенти, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в архивите на Народното събрание. 
За Рамадан Аталай 48-ият парламент е 11-ият подред, в който е определен за депутат. За първи път става народен представител в 38-ото Народно заседание и от този момент без спиране е в Народното събрание.
Йордан Цонев и Джевдет Чакъров имат зад тила си девет Народното събрание, а 48-ото Народно заседание ще е десетото, в което вземат участие. С дълъг парламентарен опит е и Лъчезар Иванов от ГЕРБ-СДС, който е избиран в последните девет Народното събрание.  
В новото Народно заседание, което следва да се събере за първи път на 19 октомври, Рамадан Аталай ще е народен представител от Пловдив област, Йордан Цонев - още веднъж от Велико Търново, Джевдет Чакъров – отново от Силистра, а Лъчезар Иванов - от 25-и МИР-София. 
Йордан Цонев от Движение за права и свободи разяснява за Българска телеграфна агенция, че в 47-ото Народно заседание и в предходни парламенти от време на време се е чувствал като умел човек, който слушат, различен път изпитвал незадоволство, че другите не възприемат думите му.
Политиката е специалност, извънредно комплицирана и сложна, изискваща доста познания и работа, счита той. " Само в България си мислим, че политиката би трябвало да бъде с нови хора. Нови хора - да, само че би трябвало да има опит и последователност ", уточни Цонев. " Ще ви дам образец - когато търсите доктор, не търсите одеве приключил, търсите умел, професор, търсите име в специалността.
Но лекарят се грижи единствено за твоето здраве, а политикът по формулировка би трябвало да се грижи за цялата страна, за всички проблеми ", разяснява той.   
Йордан Цонев за първи път става народен представител в 38-ото Народно събрание от листата на Съюз на демократичните сили. През февруари 2001 година е изключен от Съюз на демократичните сили дружно с Христо Бисеров. Няколко години по-късно влиза в 40-ото Народно събрание като депутат от Движение за права и свободи, какъвто е и сега.
Джевдет Чакъров е за първи път народен представител в 39-ото Народно събрание и депутат от Движение за права и свободи във всички последващи парламенти до сегашния в това число. 
Лъчезар Иванов е рекордьор в групата на ГЕРБ-СДС по парламентарен опит. За първи път става народен представител в 40-ото Народно събрание от листата на Национална движение „Симеон Втори", а в идващите парламенти влиза като депутат от ГЕРБ.
Осмо присъединяване в Народно заседание да вземем за пример записват Десислава Атанасова, Александър Ненков и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, както и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и сътрудниците ѝ Румен Гечев, Петър Кънев и Драгомир Стойнев.
В 48-ото Народно събрание Десислава Атанасова, която още веднъж ще е ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС, ще е депутат от Русе. Корнелия Нинова, която отново ще води групата на " Българска социалистическа партия за България ", влиза като народен представител от 25-и МИР-София. 
Потърсен от Българска телеграфна агенция за коментар, Румен Гечев остана сюрпризиран от броя парламенти зад тила си и посочи, че като години стажът му в Народното събрание е под 10. За първи път е определен за депутат в 37-ото Народно заседание. След присъединяване в изпълнителната власт още веднъж става народен представител през 2013 година в 42-ото Народно събрание, а в 48-ото ще е народен представител от Плевен.
Като нещо положително Румен Гечев открои, че с сътрудници са предложили и са били признати някои основни неща като да вземем за пример българите, които имат депозити в банките, да могат да ги теглят без наказване и да могат да си трансферират заемите в друга банка при по-добри условия. Доволен е и че са предиздвикали непознатите търговски вериги да заплащат до един месец фактурите на български компании снабдители, които преди този момент бавели поради пропуски в закона.
Атмосферата в Народното събрание се усложнява, защото колкото повече партии вземат участие, толкоз е по-напрегнато и по-трудно се образуват обединения, разяснява Гечев.
По негови наблюдения българският парламент все по-малко пази националните ползи, а се взимат решения с доста тежки стопански и геополитически последствия, които са в услуга на други страни.  
Александър Ненков от ГЕРБ-СДС сподели на въпрос на Българска телеграфна агенция, че не брои какъв брой са парламентите, само че в последна сметка те доста бързо се сменят. То това е май по-големият проблем, а не какъв брой са на брой, разяснява той. Ненков ще е народен представител от 23-и МИР-София и в 48-ото Народно заседание - осмото, в което е определен.
Мартин Димитров е с максимален парламентарен стаж в групата на " Демократична България ". Избиран е в седем Народното събрание. В 48-ото Народно събрание той влиза с преференции като депутат от 24-и МИР-София. В 40-ото Народно събрание Димитров е народен представител от " Обединени демократични сили ", в идващия 41-ви парламент – от „ Синята коалиция “, а в 43-ото Народно събрание - от „ Реформаторския блок “.
С най-вече опит в групата на най-новата политическа мощ в Народното събрание - " Български напредък ", е Румен Йончев. Председателят на " Земеделски национален съюз " е избиран за народен представител в пет Народното събрание - в 42-ото Народно заседание е народен представител от " Коалиция за България ", в 43-ото Народно събрание  е определен от " България без цензура ", а в 45-ото и 46-ото - от " Изправи се! Мутри вън! ".
Настимир Ананиев е най-опитният народен представител в групата на " Продължаваме Промяната ", избиран в три Народното събрание. В 43-ото Народно заседание е депутат от " Реформаторския блок ". В 47-ото Народно събрание и 48-ото Народно събрание е определен от листата на " Продължаваме Промяната ". В новия парламент той влиза още веднъж като народен представител от 23-и МИР-София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР