Рам Хету е предлагал брак на 16 жени и всички

...
Рам Хету е предлагал брак на 16 жени и всички
Коментари Харесай

"Без вода няма дъщеря": как климатичните промени пречат на ергени в Индия да се задомят

Рам Хету е предложил брак на 16 дами и всички са му отказвали по една привидно странна причина – той живее в район, в който мъчно се намира вода. Районът Бунделханд се намира сред щатите Уташ Прадеш и Мадия Прадеш. Там рядко пада дъжд, което принуждава локалните хора да вървят с километри, с цел да си налеят вода, или просто да мигрират към градовете.

Родителите им нормално споделят " Без вода няма щерка ", споделя 42-годишният Хету, служащ, който изкарва 4000 рупии (около 58 долара) месечно. " Боят се, че дъщерите им ще прекарат целия си живот в носене на вода ".

Други мъже описват същата история. Продължаващата години суша унищожава и земята им, и възможностите им да се задомят. Това е единствено едно от отраженията на климатичните промени върху обществата. А страната все по-често страда от рискови жеги, наводнения и мощни циклони.

За последното десетилетие двама от всеки петима души в района са потърсили прехранване в градовете, демонстрират данните на уеб страницата India Water Portal. А други намират различен път за избавление от сушата – самоубийствата на фермерите поради изгубените им реколти оставят беззащитни вдовици и деца. Те са лесни жертви за трафикантите на хора, сочи Санджай Синг, секретарят на организацията Parmarth Samaj Sevi Sansthan, която работи с локалните хора.

Липсата на булки е опция и за различен бизнес за трафикантите – да привлекат дами от други места. Три дами споделят пред фондация " Томсън Ройтерс ", че са ги измамили с обещания да им намерят мъж с бетонна къща, земя и водни ресурси.

" Ако не поставим старания, до момента в който още имаме време, към този момент съществуващата безработица, апетит и недохранване единствено ще се влошат ", споделя Синг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР