ралицата на Великобритания е най-дълго царувалият монарх в света и

...
ралицата на Великобритания е най-дълго царувалият монарх в света и
Коментари Харесай

Изненадващи неща, които притежава кралица Елизабет II

ралицата на Англия е най-дълго царувалият монарх в света и безспорно е много богата. Ето няколко изненадващи неща, благосъстоятелност на кралица Елизабет II.

Всички лебеди на река Темза

Технически Елизабет II има всички лебеди в открити води в Англия и Уелс, макар че „ упражнява собствеността си единствено на избрани сектори от Темза и близките притоци на нея “. Тя споделя собствеността върху птиците с Worshipful Company of Vintners и Worshipful Company of Dyers, съгласно разпоредба, която датира от XV в.

Всички делфини в Обединеното кралство

Устав от 1324 година, зародил по време на ръководството на крал Едуард II, гласи, че кралят ще има има разнообразни морски жители, като китове и есетри. Законът е в действие и до през днешния ден и обгръща освен китовете и есетрите, само че и делфините и морските породи, когато са хванати в границите на три благи от Обединеното кралство.

Лондонската улица „ Regent “ (Регент)

Regent Street е една от най-известните улици в света. Тя е с дължина от към 1.25 благи и минава през Piccadilly Circus и Oxford Circus, като притегля повече от 7.5 милиона гости годишно. И всичко това е част от имението на короната, което значи, че законно принадлежи на Нейно Величество.

Лондонската кула

Лондонската кула датираща от XI в., е изиграла голяма роля в кралската история и към момента е една от най-посещаваните туристически атракции в града. Всичко това принадлежи на кралица Елизабет II.

Диамантена диадема

Смята се, че диамантената диадема е най-известното украшение на кралицата. Според The Crown Fandom, диамантената диадема, се носи от Елизабет II на държавното разкриване на Народното събрание. Диадемата е поръчана от крал Джордж IV през 1820 година и включва 1333 диаманта с тегло над 320 карата, в това число четири карата жълт елмаз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР