Ралица Стоицева: Всичко тръгва от сърцетоНовото старо представя художникът Ралица

...
Ралица Стоицева: Всичко тръгва от сърцетоНовото старо представя художникът Ралица
Коментари Харесай

Ралица Стоицева: Всичко тръгва от сърцето

Ралица Стоицева: Всичко потегля от сърцето
„ Новото остаряло ” показва художникът Ралица Стоицева в изложба „ Форум ”.

Идеята на експозицията е човек да се замисли върху средата, в която живее, взаимоотношенията сред хората и любовта, да има повече схващане, приемане на другите, без значение от тяхното обществено състояние и статус. Затова и художничката работи с мозъци, сърца и орехи. Смисълът тук е любовта – всичко потегля от сърцето.

Няма да сбъркаме, в случай че слушаме сърцето си, а мозъкът единствено ни пречи и ни обърква, поради вярванията, които са ни наслагвали през годините, показа Ралица Стоицева.

Името на изложбата „ Новото остаряло ” идва от една от картините, включени в експозицията. В нея има заигравка със скални рисунки и фигури, които носят флагове. Смисълът е „ да не се взимаме толкоз на съществено и да не си мислим, че всичко стартира от нас ”.

Платната на Ралица са огромни и тя показа, че за нея тъкмо този формат ѝ доставя наслаждение, тъй като „ човек влиза в огромната картина и може да я усети доста по-силно ”.

На въпрос за това какъв е пътят, който би трябвало да измине един художник, с цел да се нарежда на международната сцена, Ралица Стоицева отговори: „ Късмет, старания, да не се отхвърля човек и битка ”.

Ралица няма желание да живее в чужбина. За нея е значимо какви контакти има един човек, с цел да бъде сполучлив в творчеството си.

Тя дефинира 2018 година като тиха и спокойна в креативния си интервал: „ Беше отдадена на доста размишления и по тази причина за цялата година съм направила една картина ”. Всъщност всички картини от изложбата „ Новото остаряло ” са правени преди две години.

Стремежите на художничката за идната година са да бъде по-забелязана, оценена и харесвана.

Галеристът на изложба „ Форум ” Ваня Атанасова разяснява, че от години наблюдават работата на Ралица и я включват в техния лист с създатели, присъстващи в програмата им.

„ Тя сподели една мощ, мощност, която сякаш не излиза от художник – дама. Тя е доста мощен създател, доста сериозен. Не рисува картините си, с цел да може да има едни картини в една изложба. Тя рисува картините си с идея, с доста мисъл и концепция и това, което тя реши. Изключително огромен създател, на който галерията залага ”, съобщи Атанасова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР