Ралица Русева: Писмото за колекцията на баща ми е атака

...
Ралица Русева: Писмото за колекцията на баща ми е атака
Коментари Харесай

Ралица Русева: Писмото за колекцията на баща ми е атака срещу семейството

Ралица Русева: Писмото за сбирката на татко ми е офанзива против фамилията
Интрига – по този метод дъщерята на починалия художник Светлин Русев дефинира отвореното писмо, в което известни персони упорстват сбирката на художника да остане налична за необятната аудитория.

Те показват и опасения по отношение на това по какъв начин ще бъдат непокътнати творбите на Русев.

Ралица Русева съобщи пред бТВ, че писмото, което беше изпратено до институциите, е офанзива против нея и фамилията ѝ. „ При състояние, че някои от основателите на това писмо са ми се обадили ден-два преди този момент и не са споделили дори и дума, явно нещата не са наред ”, разяснява Русева. По думите ѝ писмото се показва като подписка, само че вътре подписи липсват. Голяма част от посочените хора в него пък били „ за заряд ” сред известните имена.

„ Сред основателите на това писмо са разнообразни хора с разнообразни цели. Има доста имена, които през тези пет месеца се пробваха да сложат ръка на цялата сбирка и на нейното ръководство. А други имат искания за благосъстоятелност на част от творбите ”, изясни Ралица Русева. Трети пък, по думите на дъщерята на починалия художник, са хора от артистичните среди, които, до момента в който Русев бил жив, са разчитали на него за подтик в кариерата, а някои даже живели за негова сметка.

„ Те не могат да се примирят с това, че към този момент по никакъв метод няма да могат да се възползват от татко ми – било то от наследството му, било то от името му. Имахме подобен поразителен случай с двама от скулптурите, от основателите на писмото. В деня, когато татко ми умря, те да желаеха да вървят в моргата да вършат отливка на ръката му, тъй като би трябвало да извадят още и още от него ”, разяснява тя.

В отворено писмо до институциите известни персони упорстват сбирката на Светлин Русев да остане налична за необятната аудитория и показват опасенията си дали и по какъв начин ще бъде опазена.

Хората, които са съчинили това недобре написано писмо, споделят, че желаят да оказват помощ безплатно на наследниците. Ако желаят да оказват помощ, за какво не сме били осведомени за тази подписка, а са осведомени президентът на България и министър-председателят, сподели преди ден пред Българска национална телевизия доцент Ралица Русева. По думите ѝ "подписка няма". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР