Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе на

Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе на ...

Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе в Монтана

Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе на 30 юни в Монтана, съобщиха от управата в града.
Състезанието се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Общината по повод 26 юни - Световен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.
В състезанието ще участват представители от институции в Монтана, както и желаещи граждани - мъже и жени, които ще водят интересна и оспорвана надпревара, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателите ще изпълнят два манша по трасето, което ще включва различни по трудност елементи /стартова отсечка с конуси, заден ход, затваряне на 8-ца, отворен гараж, зигзаг, финал/. Всеки участник ще се състезава с личен автомобил и поема сам разходите за участието си в ралито. Колите трябва да имат валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и всички необходими документи за движение по пътищата.
Ще се проведе демонстрация с алкоочила от шофьори и пешеходци, симулиращи възприятията на човек със съдържание от 1.5 промила алкохол в кръвта.
В програмата е планирано участието на модерен балет „Грация денс“, различни игри и забавления с музика.
Съдия на ралито ще бъде Милчо Крумов. Всички участници в състезанието ще получат награди, а класиралите се на първите три места в отделните класове - купи, грамоти и предметни награди.
Ралито ще бъде открито в 14 часа на Пазара на колите. Всеки, който желае да се запише за участие може да се обади на тел. 0889 977909 - Диана Любенова до 29 юни включително. До участие в състезанието се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление.

Източник: bulnews.bg