Рали маратонът Дакар напуска Южна Америка и ще започне нова

...
Рали маратонът Дакар напуска Южна Америка и ще започне нова
Коментари Харесай

Рали Дакар се мести в Саудитска Арабия

Рали маратонът Дакар напуща Южна Америка и ще стартира нова епоха в Близкия Изток от 2020 година Легендарното съревнование ще се организира в Саудитска Арабия в идващите пет години.

Оригиналният хазаин на рали Дакар бе Африка, само че поради терористичните закани през 2008 година надпреварата беше анулирано и на идната година бе преместено в Южна Америка. В последните години уредниците на Дакар се затрудняваха в организацията му и изданието през 2019-а бе първото, което се организира в единствено една страна – Перу, откакто съседите Чили, Еквадор и Боливия отхвърлиха домакинство заради финансови усложнения.

Победителят на Дакар през 2019 година Насър Ал-Атия показа, че е благополучен от новата договорка. "Щастлив съм Дакар да бъде в нашия район и би трябвало да почитаме решението на уредниците. Смятам, че ще се приспособяваме елементарно ", показа Ал-Атия.

Домакинството точно на Саудитска Арабия поражда някои организационни въпроси, защото страната стартира да дава туристически визи едвам в края на 2018 година, а до неотдавна дамите не можеха да ръководят автомобил там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР